BACK IN BUSINESS: Sve o Tjednu mode u New Yorku koji se upravo zahuktao!

15.09.2020.

Iako je bilo nategnuto, te su svoje sudjelovanje otkazali brendovi poput Michaela Korsa i Marca Jacobsa, ovih dana ipak uživamo u kultnoj modnoj manifestaciji tijekom koje će 60 dizajnera predstaviti svoje kolekcije za proljeće – ljeto 2021. kombinacijom fizičkih i digitalnih formata

“Dizajneri ne smiju prestati stvarati jer su svijetu upravo danas, možda više nego ikad, potrebni ljepota i optimizam”, konstatirao je modni kreator Jason Wu, čija je kolekcija predstavljena prvog dana fashion weeka na terasi Spring Studios-a na Manhattanu.

Bio je to tipični  “korona event”, sa široko razmaknutim stolcima, dezinfekcijskim sredstvima na ulazu i kratkom listom uzvanika, njih svega tridesetak, koji su brižno i na preporučenoj udaljenosti “poslagani” između palmi, agava i eukaliptusa tj.  seta bujnog tripskog raslinja koja ih je trebala asocirati na plaže meksičkog ljetovališta Tulum (dizajnerovu inspiraciju).

Iako je iz ove perspektive teško sebi dopustiti snove u putovanjima na takve lokacije, svi su uživali u modnom showu koji je barem nakratko donio onaj dobar osjećaj da je – sve  u redu. Mada naravno nije. Već se mjesecima priča o tome kako je zbog lockdowna i financijske krize koja zasad gricka a uskoro će početi ozbiljno gristi New York “gotov”, a zajedno s njim i njujorški Tjedan mode . “Nije “gotov”. Još smo ovdje. Jaki smo. I tu smo da slavimo modu, ali  i našu snagu”, zlosutnim je prorocima poručio Wu, a isto misle i ostali dizajneri čije se revije mogu pratiti online putem CFDA-ove nove digitalne platforme Runway360.

Osima Wua, svoju je iznimno ženstvenu proljetno – ljetnu kolekciju na istoj terasi predstavila i Ulla Johnson, a obrisi njujorših nebodera u pozadini revije bili su doista atraktivna scenografija tj. rooftop experience.

Njujorški Tjedan mode tijekom kojeg će neki svoje revije održati u zatvorenim studijima, neki na istoj terasi, a neko kolekcije predstaviti pute lookboka traje do 17. rujna, I prvi je od četiri modne “poslastice” koje nas očekuju ove jeseni. Next stop: London!

Napisala: Jasmina Rodić
Fotografije: Profimedia, Instagram @nyfw

Pročitajte i...

Nova kolekcija Gabriele Hearst inspirirana je sveticom i božanstveno je chic

Prije premijere Gabrieline kolekcije za modnu kuću Chloé u ožujku, imali smo prilike vidjeti njenu najnoviju kolekciju za vlastitu modnu marku

Završetak NYFW-a : Christian Siriano održao je reviju u svom vrtu, a trudna Coco Rocha ušla u bazen

Većina kolekcija na njujorškom Tjednu mode prikazana je digitalnim putem, no Siriano je svojim gostima pružio real - life fashion experience s dramatskim završetkom kad je sedam mjeseci trudna Coco zakoračila u vodu u 18 kilograma teškoj haljini

Shopping vodič: 10 najljepših prsluka

Ovaj neuobičajeni komad jedan je od ključnih ove sezone!

ELLE NYFW: najvažnije revije, novi trendovi i dizajneri za koje ćete tek čuti

Što smo vidjeli ovog tjedna na New York Fashion Weeku?

▲ Povratak na vrh