Bella Hadid kao pegaz (i druge fantazije)

24.10.2020.

Digi-Bella - vizija budućnosti ili metafora osobnosti, kič ili camp?

Modni dizajneri zaista se trude pratiti korak vremena i novonastale situacije pa se od fizičkih prezentacija svojih modnih kolekcija sve više okreću digitalnoj sferi. Nizu modnih kuća koje traže nove načine komuniciranja svojih umjetničkih vizija s publikom pridružio se i Mugler.

Umjetnički direktor Muglera Casey Cadwallader već se ranije sprijateljio s Bellom Hadid, a u vrijeme karantene postala mu je virtualna muza. Naime, zbog nemogućnosti putovanja, proljetos je je Bellu u New Yorku snimio tim stručnjaka za CGI tehnologiju koja se inače koristi u 3D filmovima, te je stvoren avatar – Digi-Bella.

Digi-Bella virtualna je muza za virtualnu modnu reviju u kojoj isprva nosi traperice i bijeli top, da bi se kasnije u videu pretvorila u pegaza koji odleti s palače Garnier, a za kraj nosi crni catsuit, staple-piece Muglerove kolekcije.

Modna kuća Mugler poznata je po seksualiziranim kreacijama inspiriranima fetišima i campom, koje su ne tako davno na crvenim tepisima nosile zvijezde poput Cardi B i Kim Kardashian (zaista, tko bi mogao zaboraviti onaj struk) te Miley Cyrus za novi album. Casey Cadwallader očito nastavlja u revijalnom tonu najprepoznatljivijih i najodvažnijih kolekcija iz 1990-ih, na tankoj granici između kiča i campa.

No on također vidi i nekoliko promjena koje je donijelo novo vrijeme – to je važnost glazbenih videospotova i digitalnih medija, koji su ove godine brojniji i ključniji za modu od nastupa uživo. Zatim inkorporiranje ekoloških principa u svoj stvaralački proces poput korištenja recikliranih materijala. A najveća promjena koju ističe jest da su prije modne kuće birale modele koje su mogle transformirati u ono što su htjele da modeli budu, a danas biraju modele prema onome što modeli jesu i što reprezentiraju. Objašnjava li to Bellu kao pegaza?

Foto: Profimedia, Instagram (bellahadid, muglerofficial), YouTube

Pročitajte i...

#FashionReinvention prema receptu slavnih svjetskih dizajnera

Dok odbrojavamo dane do devetog izdanja Elle Style Awards, ove godine u znaku #FashionReinvention kampanje, osvrćemo se na rad nekolicine modnih kuća koje su kroz godine proživjele vlastite reinvencije, više ili manje uspješno.

Kako zvijezde nose vintage

Nisu baš prekrojene bakine haljine...

Kako je Riri još jednom pomaknula granice

Rihanna predstavila novu kolekciju Savage x Fenty

Stilske lekcije od kraljice crop topa Belle Hadid

Kako nositi crop top à la Bella Hadid

Bella Hadid progovorila o rasizmu u svijetu modelinga

Slavna manekenka u nedavnom je intervjuu otkrila s čim se suočavaju tamnoputi modeli na snimanjima i revijama, te pozvala obožavatelje da učine sve što je u njihovoj moći da diskriminacija na temelju boje kože prestane...

▲ Povratak na vrh