Bella Hadid kao pegaz (i druge fantazije)

24.10.2020.

Digi-Bella - vizija budućnosti ili metafora osobnosti, kič ili camp?

Modni dizajneri zaista se trude pratiti korak vremena i novonastale situacije pa se od fizičkih prezentacija svojih modnih kolekcija sve više okreću digitalnoj sferi. Nizu modnih kuća koje traže nove načine komuniciranja svojih umjetničkih vizija s publikom pridružio se i Mugler.

Umjetnički direktor Muglera Casey Cadwallader već se ranije sprijateljio s Bellom Hadid, a u vrijeme karantene postala mu je virtualna muza. Naime, zbog nemogućnosti putovanja, proljetos je je Bellu u New Yorku snimio tim stručnjaka za CGI tehnologiju koja se inače koristi u 3D filmovima, te je stvoren avatar – Digi-Bella.

Digi-Bella virtualna je muza za virtualnu modnu reviju u kojoj isprva nosi traperice i bijeli top, da bi se kasnije u videu pretvorila u pegaza koji odleti s palače Garnier, a za kraj nosi crni catsuit, staple-piece Muglerove kolekcije.

Modna kuća Mugler poznata je po seksualiziranim kreacijama inspiriranima fetišima i campom, koje su ne tako davno na crvenim tepisima nosile zvijezde poput Cardi B i Kim Kardashian (zaista, tko bi mogao zaboraviti onaj struk) te Miley Cyrus za novi album. Casey Cadwallader očito nastavlja u revijalnom tonu najprepoznatljivijih i najodvažnijih kolekcija iz 1990-ih, na tankoj granici između kiča i campa.

No on također vidi i nekoliko promjena koje je donijelo novo vrijeme – to je važnost glazbenih videospotova i digitalnih medija, koji su ove godine brojniji i ključniji za modu od nastupa uživo. Zatim inkorporiranje ekoloških principa u svoj stvaralački proces poput korištenja recikliranih materijala. A najveća promjena koju ističe jest da su prije modne kuće birale modele koje su mogle transformirati u ono što su htjele da modeli budu, a danas biraju modele prema onome što modeli jesu i što reprezentiraju. Objašnjava li to Bellu kao pegaza?

Foto: Profimedia, Instagram (bellahadid, muglerofficial), YouTube

Pročitajte i...

Modeli donijeli dašak normalnosti: Street style s milanskog tjedna mode

Gigi, Bella i Irina te brojni drugi modeli prošetali Milanom

Kako pletivo može biti seksi: Teško je odoljeti kašmirskom braletteu

Nakon Katie Holmes, u ovom neobičnom spoju donjeg rublja i odjeće za van viđene su i Bella Hadid i Hailey Bieber, a mi smo izdvojili 15 najzanimljivijih komada

U Zagrebu je otvorena izložba koju zaljubljenici u modu ne smiju propustiti

'Moda i strip' u Muzeju za umjetnost i obrt spaja dva naizgled nespojiva univerzuma

'Izgledaš umorno...' - Bella odgovorila na komentar koji nitko nikad ne želi čuti

U najnovijem izdanju svakodnevne torture nerealnih očekivanja...

Dežurne fashionistice nose traperice širih nogavica

Dua Lipa i sestre njezina dečka, Gigi i Bella predvodnice su trendova, pa tako najavljuju i novi 'it' model traperica

▲ Povratak na vrh