Dior i Stüssy najavili kolaboraciju

03.12.2019.

Pokušava li Kim Jones ponoviti uspjeh s Louisom Vuittonom?

Koliko je potrebno da se pionirska legenda streetweara vrati iz mirovine? Ne mnogo. Ili se umjetničkom direktoru Diora, Kimu Jonesu posrećilo kad je prišao osnivaču Stüssyja, Shawnu Stüssyju s pitanjem bi li možda bio zainteresiran za suradnju na komadima za mušku kolekciju francuske modne kuće za jesen 2020.

Najavljujući vijest zbunjujućom Instagram objavom, a zatim najavljujući kolekciju putem WWD-a Kim je podijelio kako je kao 14-godišnjak počeo skupljati Stüssy odjeću. „Nekad sam je u tinejdžerskoj dobi nosio od glave do pete. Bilo je to nešto čime sam stvarno, stvarno, jako opsjednut. Još uvijek imam kutije pune Stüssyja“ – rekao je za WWD.

Unatoč tome što se 1996. odvojio od istoimenog branda i uglavnom se povukao iz mode, Shawn Stüssy je rekao da nije potrebno puno nagovaranja da bi se vratio. „Zvijezde su, činilo se, nekako posložile”, rekao je. „A ako ću izaći na velika zvona, zašto ne s Diorom? To je način na koji ja to gledam. To je sam vrh vrha. Nemam ništa osim poštovanja“, Stüssy je izjavio The Faceu.

„Za mene je rad sa nekim poput Shawna prava čast“, dodao je Kim. „On je umjetnik. Ako možete raditi na toj liniji, to je nezaboravno. Zato sam i želio to učiniti s njim: on je vlastitom rukom od previđenog komada napravio ikonu.“

Kim Jones, naravno, ima ranije iskustvo u ovom odjelu – dok je bio u Louis Vuittonu, stvorio je suradnju s Supremeom koja je i dan-danas relevantna. Taj je spoj visoke mode i ulične odjeće postavio predložak našem trenutnom dobu zamagljenih modnih granica. Nadamo se da će uspjeti ponoviti trik. Dior kolekciju predstavlja danas kao uvodni čin za Art Basel Miami Beach, a u prodaju izlazi tek sljedeće godine.

 

Piše: D.M.

Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

▲ Povratak na vrh