Frida Giannini napušta Gucci?

28.05.2014.

Dizajnerica je odgovorila na glasine i otkrila planove za budućnost

Iako je gotovo cijelo desetljeće prošlo otkako je na čelu modne kuće Gucci, dizajnerica Frida Giannini mora se boriti s glasinama o napuštanju talijanskog brenda, a priča se i da bi je mogli zamijeniti Riccardo Tisci ili Joseph Altuzarra. Ipak, Talijanka je napokon odlučila odgovoriti na stalna nagađanja.

“Te su glasine laž, a čak je i sam François-Henri Pinault stigao u Rim kako bi me uvjerio da u tome nema istine. Zapravo, bojao se da zbog toga neću moći raditi u miru”, izjavila je. “Ipak, ne želimo ništa službeno demantirati, bilo bi to glupo. Među nama vlada sklad ali tržište je osjetljivo.” Talentirana Giannini svjesna je činjenice da se brendovi trebaju regenerirati i ne planira raditi cijeli život. “Ako me pitate hoću li ovdje biti i sa 60, odgovor je ne”, dodala je. “Mislim da u nekom trenutku treba doći do promjene i važno je pružiti priliku novim generacijama.”

Osim što je odala da planiraju proširiti liniju Gucci Premire i tržištu ponuditi i opremu za dom, dizajnerica je pričala i o neprofitnim elementima Gucci svijeta, uključujući ‘Chime for Change’ i 10-godišnje partnerstvo s UNICEFOM. “Sve više vremena i resursa posvećujemo stvarima u koje vjerujemo. Naravno, ničega ne bi bilo kad cijela tvrtka ne bi stajala iza toga, a i sam François-Henri Pinault je pravi motivator i uvijek voli čuti sugestije”, izjavila je za WWD. “Možda je to samo jedna kap u oceanu ali sad je vrijeme da svijetu vratim barem dio onoga što mi je pružio.”

Foto: Profimedia

Pročitajte i...

Pet fantastičnih knjiga koje su inspirirale modne kolekcije

Moda i književnost se vole: Virginia Woolf x Comme des Garçons, Frankenstein x Prada…

Novi modni challenge: postanite Gucci model!

Već i ptice na grani znaju da Alessandro Michele ne voli vidjeti klasično lijepe modele na svojim revijama. Ono što ga zanima jesu ljudi s personalityjem - originalni, pomaknuti, drugačiji, baš kao i njegove kreacije. Iz ideje da zapravo tko je dovoljno zanimljiv može postati Gucci Model rodio se “GucciModelChallenge!

Gucci umjesto pozivnica za reviju poslao košare organskog voća i povrća

Kvrgave tikvice i mirisne breskve s potpisom talijanskog modnog diva

Beach, please!

„Kad je nebo puno zvijezda, a more mirno i toplo, čovjek ima osjećaj da lebdi u svemiru“, konstatirala je glumica Natalie Wood. Ima li što ljepše od dana na plaži? Ili još bolje, večeri! Vrijeme je za putovanje prema moru, a ovo su cool sitnice koje bismo rado ponijeli sa sobom....

Recite zbogom fashion kalendaru na koji ste navikli

Saint Laurent i Gucci podvukli su crtu

Ilustracija za Gucci Beauty kampanju

Gucci ilustracije spajaju humor i make-up u karanteni

Neobična kampanja za proljeće 2020.

▲ Povratak na vrh