Sasvim nova, umjetnička dimenzija nakita

lapidarium
08.06.2021.

Jedinstvena hrvatska platforma Lapidarium okuplja međunarodne i domaće dizajnere i umjetnike u misiji stvaranja sofisticiranih autorskih zbirki nakita individualiziranog stila.

Autorske kolekcije nastaju kao spontani i prirodni izrazi ljubavi, strasti i ideja uhvaćeni u prekrasnoj formi. Svaki autor tijekom izrade ugrađuje dio svojih osjećaja i misli stoga nakit ne predstavlja predmet od plemenitog metala već sukus emocija i ispoljavanje autorove umjetničke nutrine utkane u svakom predmetu. Kao što ljubav nije moguće proizvesti već pronaći, tako se i autorski nakit u Lapidariumu ne proizvodi već otkriva kao dio duše u komadu plemenitog metala.

Naušnice iz kolekcije Sole

Naušnice Sole

Jedna od autorskih zbirki je i kolekcija Sole, nastala u suradnji s akademskim kiparom Silviom Hrnčirom kojeg je ljubav prema automobilima, brzini, mehanici i metalu dovela do nakita u kojem je pronašao spoj svojih interesa – linijom i plohom, u kombinaciji s bojom (patinom) stvorio je prepoznatljiv futuristički stil.

Naušnice Sole

Osnovni motiv kolekcije Sole je sunce, simbol beskonačnosti i izvor naših života. Refleksijom sunčeve svjetlosti, Sole govori o unutarnjem ljudskom sjaju, toplini te duhovnom obilju, dok snažan pečat forme uronjen u profinjenu glazuru dizajna poput sunčevih zraka obasjava svaki individualni stil.

Broš Sole

Lapidarium i Silvio Hrnčir uspjeh suradnje pretočili su u još dvije zbirke. Obje obrađuju temu vala kao nezaustavljive prirodne sile, simbola snage i promjene, ali i osobnog putovanja.

Narukvica Val

Kolekcija Val obilježena je stalnim pokretom i dinamikom u kojima plemeniti metal poprima specifične vizualne konture vala. Rafinirani prijelazi iz nježnog unutarnjeg u oštro vanjsko i dojam mjesečeva odsjaja
srebra, valove pretvara u otmjen i efektan nakit s notom ekskluzivnosti.

Ogrlica Val
Prsten Val

Kolekcija Val ljubavi bavi se dinamikom ljudskih odnosa kao osnovom života i ljubavlju kao jednom od najvažnijih osobnih veza. Komadi iz ove kolekcije projekcija su saznanja da hvatanjem tog vala ljubavi počinjemo zajednički život koji nas može daleko ponijeti.

Ogrlica Val ljubavi
Naušnice Val ljubavi

Još jedna uspješna kolekcija, Leptir, rođena je iz suradnje zlatarne Lapidarium s Karlom Krekićem, mladim autorom kojeg prati glas istinskog umjetničkog nerva koji apstrakciju preobražava u delikatnu umjetničku formu, besprijekorno dotjerana stila. Čistoća linija i izvedbe njegovog nakita govori o njegovom odlučnom smjeru da napravi savršeno djelo.

Ogrlica Leptir

Komadi iz kolekcije Leptir oblikovani su istraživanjem geometrijskih oblika i njihovih kompozicija. Iz tih apstraktnih polazišta nastali su leptiri koji svojom elegantnom linijom žive svoj život. Kako leptiri u stvarnom životu simboliziraju promjenu i nov početak, tako i u Karlovoj izvedbi slave ljepotu žene i ciklično obnavljanje životne energije.

Naušnice Leptir

Ove i ostale Lapidarium autorske kolekcije nakita možete pogledati online ili uživo u Radićevoj 10 u Zagrebu.

Pročitajte i...

my mon mon

S modularnim nakitom koji možete slagati po želji svaka će kombinacija izgledati novo i drugačije

My Mon Mon ima zanimljivu novu kolekciju nakita kojom možete transformirati svaki dnevni look u večernji

Ljeto je pravo vrijeme da zablistamo u srebru i zlatu!

Obožavamo nakit ljeti - kako boje odražavaju nijanse mora i morskog bilja, kako srebro ističe preplanulu put, a zlato sjaji uz svjetlost svijeća... Vođeni tim razmišljanjima izdvojili smo 10 komada nakita koji sadrže esenciju ljetnih mjeseci

the all

THE ALL imaju brojna iznenađenja koja će premijerno pokazati na Elle Boutiqueu

Inspiraciju za ljeto 2021. The All su pronašle u 80-ima i 90-ima!

little wonder jewellery

Nova kolekcija Little Wonder Jewelry podsjeća nas da ne zaboravimo na dijete u sebi

Ovog ljeta nose se statement naušnice i nakit koji asocira na zabavu i slobodu, a dizajnerica nakita Selma Štrkljević upravo će takve komade predstaviti na Elle Boutiqueu

amaranthine

Vrijeme je da pokažemo noge - i ukrasimo ih nakitom!

Amaranthine u modu vraća nanogice izrađene od koralja, bisera i tirkiza - pronađite ih na Elle Boutiqueu i zablistajte!

cherry dear

Cherry Dear ima nakit koji će vam izazvati 'sugar rush '

Kada ste se zadnji put nasmijali na sav glas ne razmišljajući tko vas gleda i veselili kao dijete? Cherry Dear ima novu kolekciju nakita koja će probuditi dijete u vama - i donosi je na novi Elle Boutique!

▲ Povratak na vrh