Uvijek na putu

Bruno Frisoni
11.11.2013.

Kako domišljati dizajner Bruno Frisoni pomlađuje kultne cipele Rogera Viviera?

Relativno nedavno oživljeni brend francuskog dizajnera Rogera Viviera, koji je od 1937. kreirao cipele i trobe za najveće dive stila, ima vrlo živopisnog i maštovitog dizajnera.

Vivierov Bruno Frisoni uvijek je u potrazi za novim idejama kojima će začiniti klasični dizajn svoje kuće pa za sebe kaže da se osjeća kao kofer, uvijek je spreman otputovati.

„Azija, Singapur, Tokijo i Libanon. Toliko putovanja i divnih prilika za Roger Vivier!“ otkrio je za WWD svoje destinacije-inspiracije, napomenuvši da je njegova ljubav prema novim krajevima toliko jaka da ponekad osjeća kako gubi kontrolu nad tom svojom strašću.

Osim idejama s putovanja, Bruno pokušava osvježiti Vivierove cipele i suradnjom s mladom fotografkinjom Oliviom Bee i it-djevojkom Atlantom de Cadenet.

„Cool djevojke poput Olivije i Atlante (kći gitarista Duran Durana, Johna Taylora), osigurat će brendu novi imidž, približit će ga mlađoj publici“, smatra Frisoni, iza čijeg imenovanja stoji jedna od najpoželjnijih muza među dizajnerima, bivša Chanelova it-manekenka Inès de la Fressange.

Roger Vivier Virgule

Slavna peta ‘Virgule’ Rogera Viviera

Kao veliki zaljubljenik u povijest kuće Vivier, Frisoni je zaslužan i za ‘uskrsnuće’ davno zabravljene pete. „Dok smo radili na monografiji ‘Roger Vivier‘  – koju je početkom godine objavio Rizzoli – puno sam vremena proveo listajući arhive i pripremajući izložbu. Tako sam naletio i na poznatu petu ‘Virgule’, izrazito zakrivljenu i neobičnu. Zaista je odlična, istodobno ženstvena i damska. U slučaju cipela, sve ovisi o silueti i liniji koju peta kreira iz profila.“

Frisoni je s mladim suradnicama Atlantom i Olivijom nedavno promovirao moderniziranu viziju pete ‘Virgule’ na koktel zabavi u New Yorku koja je bila upriličena u čast tog modnog detalja.

Kako biste bolje upoznali jedinstvenog dizajnera i njegove kreacije koje se na velika vrata vraćaju u modu, svratite do 18. studenog u Pariz, točnije u Palais de Tokyo, gdje se održava retrospektivna izložba Rogera Viviera.

© Cover Media, press

Pročitajte i...

Francuske ikone stila

Odmjerene, fatalne, nonšalantne i beskrajno elegantne, dame koje su tijekom povijesti definirale francuski chic krasi jedna zajednička, neupitna kvaliteta: nepogrešiv osjećaj za lijepo!

#LoveVivier je nova knjiga koju ćete odmah poželjeti na svom stolu

Slavni dizajner Roger Vivier predstavlja monografiju #LoveVivier

Što su poznate dame nosile na reviji visoke mode kuće Chanel?

U tijeku je Tjedan visoke mode u Parizu tijekom kojeg je jučer predstavljena ljetna kolekcija visoke mode kuće Chanel

Ines da la Fressange

Parižanke koje vladaju svijetom mode

Prošle godine zaludila nas je Caroline de Maigret, koja je s još tri prijateljice napisala izvanredan priručnik o pariškom pristupu stilu, kuhinji, ljubavi i majčinstvu, a ove se očekuje još jedan sličan uradak, i to iz pera Ines de la Fressange

Otkrivena tajna francuskog stila

Bivši model Inès de La Fressange zna kako izgledati 'chic'

Šareni svijet Miroslave Dume

Ruska ikona stila ambadorica jee accessoiresa s potpisom Roger Vivier

▲ Povratak na vrh