Dvadesetšestogodišnji dizajner ušao u povijest osvojivši prestižnu nagradu

07.09.2019.

Dizajnerska nagrada vrijedna 300 000 eura

Dvadesetšestogodišnji dizajner, Thebe Magugu, ovog je tjedna ušao u povijest. Prvi je afrički dizajner koji je dobio nagradu LVMH, novčanu sumu od 300 000 eura koju je osnovala jedna od najcjenjenijih luksuznih grupa na svijetu – matična grupa Louis Vuittona, Christian Diora, Givenchyja, Celinea i Rihanninog Fenty (ukratko: svih ključnih modnih igrača).

 

 

“Neću lagati, nisam očekivao da ću pobijediti”, rekao je Magugu – vidno iznenađen – na finalu u Parizu, u Vuittonovom impresivnom prostoru dizajniranom od strane Franka Gehryja, u kojem se nalaze djela renomiranih umjetnika.

 

Mjesto se pokazalo i više nego prikladnim, s obzirom da konglomerat okuplja kreativne direktore svojih renomiranih marki kako bi odabrali dobitnika LVMH nagrade. U svrhu dodjele nagrade pozvali su i glumicu Aliciju Vikander da predstavi trofej pobjedniku.

 

 

“Ono što izdvaja rad Thebea jest to što on vrlo prepoznatljivo izrađuje modele pomoću finih tkanina s prekrasnim krojevima”, izjavio je vlasnik LVMH Arnault, o ovogodišnjm pobjedniku. „Vidjeli smo ogroman potencijal i mogućnost pomoći u razvoju poslovanja. Bilo mu je teško dovesti svoje kreacije iz Južne Afrike. Ali talent je tu i možemo mu, uz pomoć organizacije, pomoći da raste. ”

Ovo je prva godina da je koncern u nominacije uvrstio kandidata iz Afrike u uži izbor.

Piše: N.B.
Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

Marija Kulušić osvojila je još jednu prestižnu nagradu

Divne vijesti za jednu od naših omiljenih dizajnerica

Tko je kupio drugi najveći dijamant na svijetu?

Čini se da jedan od najpopularnijih luksuznih brendova ulazi na tržište skupocijenog nakita

Aplikacija koja otkriva kopije među luksuznim torbicama

LVMH traži pomoć umjetne inteligencije

▲ Povratak na vrh