Djevojka koja obećava – dizajnerica Nika Čuić o plasiranju nove kolekcije u Tokiju

14.02.2019.

Novi uspjeh mlade dizajnerice Nike Čuić

Često čujemo kako je mladim umjetnicima teško plasirati se na svjetsko tržište i zato nas uvijek veseli kad možemo prenijeti pozitivnu priču s modne scene. Mlada nada hrvatskog dizajna Nika Čuić je predstavljala svoje kolekcije u Berlinu, Milanu, Maastrichtu, Beogradu te mnogim drugim svjetskim gradovima.

A od nedavno je njezina nova kolekcija pod nazivom Tangentum plasirana u concept trgovini u Tokiju! Kolekcija će ubrzo biti dostupna i na hrvatskom tržištu, a do tad u nastavku otkrijte kako je došlo do suradnje na japanskom tržištu i koja se inspiracija krije iza uspješne kolekcije.

 

Kolekcija odiše minimalizmom i neutralnim bojama. Možete li nam reći kako ste se odlučili na suzdržanu estetiku i kako ona za vas predstavlja suvremenu modu?

Svaka kolekcija dobiva nove tekstilne intervencije, boje i tehnike zavisno o prici koju ona nosi, a kroz koje i dalje pokusavam zadrzati svoju estetiku minimalizma.

 

Nova kolekcija je predstavljena u Tokiju, kako je došlo do te suradnje i kakvi su dojmovi poslije predstavljanja kolekcije u Japanu?

Već nekoliko godina surađujem sa concept storeom Casimir Pulaskiday u Tokiju s kojim sam se povezala nakon predstavljanja kolekcije na Fashionclash Festivalu u Nizozemskoj. Iznimno sam zadovoljna sa suradnjom jer mi je otvorila mnoge nove prilike, od poziva za sudjelovanje na raznim showroomovima, drugim concept storeovima te samo proširenje na japansko tržište. U skorijoj budućnosti planirano je i predstavljanje radova  u jednom galerijskom prostoru u Tokiju.

Fotografije imaju dozu distance postignutu velikim prostorom koji okružuje modele, kako ste se odlučili za tu kreativnu odluku pri pripremanju snimanja kampanje?

 

 

Bjelina i estetski minimalizam prostora Orisa se za ovu priču savršeno uklopio jer sam njegovom čistoćom i nenametljivosti prostora htjela istaknuti  modele, njihove kretnje te međusobnu komunikaciju u komadima koje nose.

Tangentna linija za vas predstavlja osamu u fragmentiranom prostoru. Biste li rekli da je kampanja svojevrstan komentar na otuđenost među ljudima u digitalnom svijetu?

Referirala sam se na otuđenost, ali i mogućnost ponovnog spajanja, pa ne bih kolekciji stavila tako negativan predznak.

Kolekciju je fotografirala Karla Jurić, dok je za make up zaslužna Maja Gligorić, a pred objektivom su se našle Zita Nakić, Anja Mikačić i Inka Vuković.

Kreacije iz kolekcije Tangentum će biti dostupne na hrvatskom online shop-u KLODIER te još nekoliko concept store-ova.

 

Piše: Nina Belina
Fotografije: Karla Jurić

Pročitajte i...

Donosimo dijelić atmosfere sa subotnjeg ELLE Boutiquea

Pogledajte kako smo se proveli na prošlotjednom ELLE Boutiqueu!

Pogledajte kako nam je bilo u subotu na ELLE Boutiqueu!

Već odbrojavamo do jesenskog izdanja

S Nikom Čuić iz brenda NIKA TOM o nagradama, kostimografiji i ELLE Boutiqueu

Pobjednica prošlogodišnje ELLE Style Awards nagrade za najboljeg mladog dizajnera

Iris van Herpen - upoznajmo se bolje s kraljicom high-tech couturea

Tko je modna dizajnerica koja zamagljuje granice između mode, umjetnosti i znanosti?

BuRa design- riječka oaza domaćeg dizajna

Koncept BuRa DesignStore-a čine brandovi XD Xenia Design, Charlie Design, Maks te DNK by Nada Došen

▲ Povratak na vrh