Eksplozija u izlozima Bergdorf Goodmana

22.05.2015.

Umjetnik Donald Robertson postao je nezamjenjivo ime na modnoj sceni - saznajte zašto

Donald Robertson već je dugo omiljena Instagram inspiracija brojnih ljubitelja mode i umjetnosti i to sasvim opravdano. Jer kad se @drawbertson uhvati kista i raširi svoju lepezu neonskih boja, pomalo zaboravljena vještina modne ilustracije dobiva novu dimenziju.

 

Donald Robertson za BG 2

Donald Robertson za BG

 

Ne čudi stoga što je živahnim portretima Anne Wintour i Carine Roitfeld privukao pozornost modnih kuloara i 2014. osvojio nominaciju CFDA za Instagrammera godine. Iako mu je nagrada izmakla iz ruku, popularnost mu nesumnjivo raste i sve je više renomiranih brendova koji mu se javljaju za suradnju. Posljednji u nizu je Bergdorf Goodman u čijim se izlozima na Petoj aveniji odnedavno može naći djelić Robertsonovog svijeta.

Slavna njujorška shopping institucija oduvijek pomiče granice uređenjem svojih izloga pa se Robertsonova vizija odlično uklopila u cijelu priču. Očaravajuć mozaik silueta, boja i oblika vrišti s malih i velikih platna, knjiga i kutija za pizze, a kao posebna poslastica za Bergdorfove kupce, Robertsonov se dizajn našao i na Claire V torbicama, Alice + Olivia bluzama i Kenzo majicama koje je u suradnji s njima kreirao ekskluzivno za BG. Interes Njujorčana je, očekivano, iznad očekivanja.

Piše: Maja Karnik
Fotografije: press

Pročitajte i...

Stilska inspiracija: Lena Farl

Svježa interpretacija pariškog chica!

Shit Model Management u borbi protiv rasizma u modnom svijetu

Anonimni instagram account koji progovara o problematičnim stranama modelinga baca reflektor na rasizam u modnom univerzumu i novom inicijativom prikuplja sredstva za Black Lives Matter pokret

Usponi i padovi influencera u doba krize

Kako je pandemija utjecala na fenomen influencera i što o tome kažu neke od naših najdražih insta zvijezda...

Kako su influenceri zgrozili svijet?

Tanka je linija između digitalnog aktivizma i samopromocije

12 otkačenih Instagrama koji spajaju umjetnost i hranu

Naše dvije najdraže stvari ikad spojene u dvanaest nadrealnih profila koji će vam uljepšati život

Unuka Grace Kelly nova je zvijezda društvenih mreža

Oko 70 tisuća ljudi na Instagramu prati 21-godišnju Camille Gottlieb, kćerku princeze Stephanie i njezinog bivšeg tjelohranitelja Jean Raymonda Gottlieba, čija je tajna veza devedesetih punila stupce žutog tiska

▲ Povratak na vrh