I Stella McCartney osjeća krizu: smanjila broj zaposlenih i odrekla se svoje plaće

24.07.2020.

Dizajnerica je bila prisiljena na rezanje troškova zbog pandemije, koja je i njezinom brendu nanijela ogromnu štetu

Modni biznis jedan je od najpogođenijih globalnom zdravstvenom krizom koja se transformirala u financijsku. Kako bi umanjio gubitke koji su se dogodili zbog smanjenja prodaje, brend Stella McCartney bio je prisiljen na restrukturiranje koje uključuje mjere poput otpuštanja i smanjenja plaća.  “Kao i svi drugi u modnom sektoru, sada se suočavamo s nevjerojatno teškim periodom i pokušavamo prilagoditi svoje poslovanje promjenjivoj ekonomiji“, izjavio je izvršni direktor kompanije Gabriel Maggio. I sama Stella McCartney odrekla se svoje plaće dok se situacija ne popravi, no to neće utjecati na njezin luksuzni lifestyle, s obzirom da se dizajneričino bogatstvo “vrti” oko 60 milijuna funti.

Piše: Jasmina Rodić
Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

Ljubav u doba korone

Dizajnerica Andrijana Subotić Pjajčik odlučila je dati svoj doprinos u borbi ljubavi protiv korone i osmislila mini kolekciju vjenčanica upotpunjenu šarmantnim zaštitnim maskama.

Olivia Palermo i njezina stylish zaštita od virusa

3 fantastična looka popularne fashionistice

Život ispod maske

„Budi ti. Ali nosi masku“, poručuje nam pop diva Lady Gaga. Svjetski celebi pridržavaju se uputa svojih kriznih stožera i disciplinirano stavljaju zaštitne maske svaki put kad napuste kuću, bez obzira idu li u shopping, na kavu ili, poput Kaie Gerber, u teretanu

Brend koji smo obožavali zatvara se zbog korona krize

Njujorški Sies Marjan još je jedna ekonomska žrvta COVID-19 pandemije

▲ Povratak na vrh