Jučer je predstavljena Jacquemus kolekcija za SS/21 pod nazivom “L’Amour”

17.07.2020.

Jacquemus je ponovno oduševio sjajnom kolekcijom

Jučer je ljubimac modnog svijeta, Simon Porte Jacquemus, predstavio svoju SS21 kolekciju pod nazivom “L’Amour”. Njegova prošlogodišnja SS20 prezentacija promptno je ušla u anale modnih revija kao jedna od najnezaboravnijih. To duguje, osim sjajnoj kolekciji, čarobnom ambijentu provansalskih polja lavande, a ove se je godine odlučio na sličan pristup. Setting je ponovno u polju, no umjesto žarko ljubičastih cvjetića hipnotičkog mirisa glavnu scenografiju čine suhi klasovi žita, a gledatelji su pažljivo odvojeni na sigurnoj epidemiološkoj distanci.

Među glavnim inspiracijama za kolekciju Jacquemus je izdvojio različite ceremonije slavljenja ljubavi te Kusturicin proslavljeni film “Dom za vešanje”. Dizajner je dodao kako ih je prošlogodišnja odluka da zajedno prezentiraju muške i ženske kolekcije u održivijem ritmu, to jest samo dva puta godišnje, ove godine spasila, jer su sve potrebne materijale za novu kolekciju imali spremne prije lockdowna.

Kolekcija za SS21 obimom je nešto manja od uobičajenih i jučer je prikazana samo uskom krugu ljudi, a Jacquemus je u dirljivom postu na Instagramu napisao kako mu je najvažnije da ljudi vide da je prava proslava ljubavi (L’Amour) – univezalna.

Revija se mogla uživo pratiti na Jacquemusovoj službenoj stranici, a u cijelosti je možete pogledati u nastavku.

 

Piše: Lana Harjaček

Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

Laetitia Casta i Jacquemus vraćaju nas u devedesete!

Poznata manekenka koju Jacquemus opisuje kao „predstavnicu apsolutne francuske ljepote” zvijezda je njegove nove reklamne kampanje inspirirane nekim ultra kičastim i mega popularnim itemima iz devedesetih…

Volite Jacquemusa? Ova knjiga mora vam biti na wishlisti

Svježa publikacija iz Jacquemusove kreativne radionice

  Sve Jacquemusove muze

Nakon Gigi i Belle Hadid te vlastite bake, slavni kreator inspiraciju je pronašao u španjolskoj glumici Ursuli Corbero koja je svjetsku slavu stekla glumeći Tokyo u seriji La Casa De Papel

Najveća zvijezda Jacquemusovog Instagrama je... njegova baka!

Baka Liline dostojna je zamjena za Bellu i Emily

▲ Povratak na vrh