Kako Anthony Avangard vidi spoj turbo folka i nogometa?

30.04.2019.

Anthony Avangard predstavlja kampanju za razigranu kolekciju Balkan Bling

U današnje vrijeme kada smo svi postali, u većoj ili manjoj mjeri, ovisni o društvenim mrežama i naglašavanju vlastite osobnosti, kolekcija za proljeće/ljeto 2019. brenda Anthony Avangard unosi pravo osvježenje. Anthonyjeva iznimno duhovita i promišljena igra spajanja nespojivog ovoga puta došla je inspirirana svijetom turbo folka i nogometa.

Poveznica su te dvije potpuno različite stvari, a opet tako slične. Kolekcija je namijenjena slobodnim muškarcima i ženama koji se zabavljaju, kul su i ugodno se osjećaju u odjeći koju nose. Od samog početka radim na tome da moja odjeća bude univerzalna, bez predznaka sezone. Ima dozu ironije i humora, a zapravo je hibrid nekih mojih radova iz prošlih kolekcija. Uzeo  sam primjerice isti materijal, ili natpis”, započeo je dizajner Antun Aščić koji stoji iza brenda Anthony Avangard.

Razigranost kolekcije prate i vizuali kampanje koji su drugačiji i pomaknuti, a istovremeno svježi i suvremeni, baš poput same kolekcije koja je iznimno nosiva. Seksipila ne nedostaje, ali je provučen na suptilan način. Dizajner je i ovom kolekcijom postigao da svaki komad može biti idealan za večernje izlaske, ali i za svakodnevne, ležernije kombinacije. Ipak, kolekcija i sama kampanja ne stavljaju u prvi plan samo modni izričaj, već i mentalni sklop koji je Antun nazvao  – Balkan Bling.

Promatrao sam situacije, ponašanja te socijalne i kulturološke fenomene u našem društvu. Cijela priča opisuje današnjicu u Hrvatskoj, odnosno na Balkanu. Na promatraču je na kraju kako će razumjeti i interpretirati”, pojasnio je dizajner.

Kolekciju krase brojne vrste pamuka te umjetni materijali s lakiranim i metaliziranim premazima koji daju poseban efekt, a dominiraju i uniseks traper jakne koje mogu biti ujedno i haljine.

 

Foto: Denis Butorac

Make-up: Ivana Bilandžija Billy

Kosa: Katica Topčić za Kevin Murphy

Modeli:  Luna Valas, Katarina Mamić (Talia Models) & Filip Šerić (Sonic Models)

Cipele: Högl

Pročitajte i...

Želite li saznati najčuvaniju tajnu u svijetu mode?

Imamo za vas pozivnice za najekskluzivniju shopping zajednicu

Obožavamo stil Kelly Wearstler

Eklektična estetika dizajnerice interijera

Pet fantastičnih knjiga koje su inspirirale modne kolekcije

Moda i književnost se vole: Virginia Woolf x Comme des Garçons, Frankenstein x Prada…

Lipanjski Elle je stigao na kioske

A u njemu su odgovori na sva pitanja koja trenutno intrigiraju ljubitelje mode: kako je pandemija utjecala na taj biznis, što budućnost donosi fashion branši i, naravno, što ćemo nositi ovog ljeta. U novom broju čeka vas pregršt odličnih priča i ekskluzivnih intervjua, hit trendovi sezone, modni editorijali koji “mirišu” na more te učinkoviti beauty trikovi za osvježen i pomlađen izgled. Modni imperativ glasi: seksi minimalizam!

▲ Povratak na vrh