Može li organska tkanina biti chic za proljeće i ljeto? U novoj kolekciji otkrila nam je Ivona Martinko

22.05.2019.

Jedna od prvih dizajnera u Hrvatskoj koja u svojim kolekcijama koristi isključivo ekološke tkanine

Zagrebačka dizajnerica Ivona Martinko lansirala je svoju novu kolekciju za proljeće/ljeto 2019 godine, na veliko veselje svih ljubiteljica malo drugačije i ‘pomaknute’ mode.

 

 

Za brend I’M’ Ivona Martinko često ćete čuti u nadolazećim danima. Glavni ‘krivac’ za to je, naravno, Ivona , koja itekako ima što ponuditi za mjesece pred nama. Njezina nova, druga po redu kolekcija izrađena u potpunosti od bioloških/ekoloških tkanina, prepuna je odjevnih komada od kojih ćete sigurno poželjeti i priuštiti si barem jedan.

 

Ova kreativna Zagrepčanka inspiraciju za novu kolekciju nije pronalazila u ljudima, prirodi, glazbi….pronašla ju je isključivo u tkanini. I  ovo nije prvi put, tvrdi da je uvijek iznova upravo tkanina ‘ta’ koja u njoj pokrene lavinu inspiracije, koja se zatim pretoči u odjeću. ‘Uvijek pitam tkaninu što ona želi biti. Skupim uzorke tkanina koje mi se sviđaju, zatim ih razvrstam po strukturi i boji. Kako radim s ekološkim materijalima to nije teško, za pravo samo treba krenuti i sve se nako samo krene slagati’, objašnjava Ivona čija se nova kolekcija sastoji od haljina, tunika, sakoa, hlača i topovima.

 

 

Tkanine kolekcije proljeće / ljeto su lan i pamuk, no to nije sve, ima i par novosti, ‘Novost je za mene pamučni til. Naime, navikli smo da je til plastična, čvrsta tkanina koja ‘strši’ u zrak, većinom neugodna za nošenje, do mjere da stvara osjećaj kao da smo u oklopu. Potpuna suprotnost je pamučni til. On je mekan, do te mjere lagan da stvara osjećaj kao da nemamo ništa na sebi, a na drugu stranu, vrlo je dekorativan i seksi’, kaže.

 

 

Posebno je ponosna što je jedna od prvih dizajnera u Hrvatskoj koja u svojim kolekcijama koristi isključivo ekološke tkanine. ‘Osvijestivši da je modna industrija jedan od danas najvećih zagađivača, odlučila sam raditi isključivo s ekološkim tkaninama i samim time, barem malenim doprinosom, omogućila našoj ‘zemaljskoj kugli’ da lakše diše’; objašnjava Ivona koja, kada analizira zadnjih 365 dana svojeg rada, shvaća da je mnogo naučila.

 

 

Fotografije: Zvonimir Ferina
Make-up: Kasandra Draganić
Model: Iva Bandalo
Partner snimanja: Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu

Pročitajte i...

Nakit koji će osvojiti romantičarke

Motivi srca i zvjezdica u centru su pozornosti Hora Plus Fossil kolekcije

Ana Maria Ricov nam donosi novu ženstveniju siluetu za toplije dane

Dizajnerica predstavlja vlastiti koloritni uzorak

Minimalistički nakit u glavnoj ulozi svake modne kombinacije

Nova kampanja brenda The All za proljeće/ljeto 2019.

Replay proljetna akcija – Više od 100 artikala na 30% popusta!

Više od 100 artikala sniženo je za čak 30%! U primamljivu ponudu ulazi velik dio asortimana što će zasigurno obradovati sve ljubitelje modne marke Replay. Akcija traje od 11. do 22.4.2019., a popuste možete pronaći u Replay prodavaonicama u Zagrebu, Rijeci, Splitu i Dubrovniku te na službenom Reverto webshopu

▲ Povratak na vrh