Kako su Serge Gainsbourg i Jane Birkin postali modni par koji je inspirirao generacije?

17.08.2020.

Francuski chic u dvoje

Nevjerojatno je kako do sad nije snimljeno oko barem desetak filmova o vezi Sergea Gainsbourga i Jane Birkin. Fantastičan kultni francuski par ne samo što su pažnju plijeniti ekstravagantnim ponašanjem, već i modnim izričajem koji je postao okosnica njihove generacije te inspirirao mnoge druge poslije – o svakom se njihovom zajedničkom izlasku raspravljalo nekoliko mjeseci.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by John Dolio Studio (@johndoliostudio) on


Uzmimo, na primjer, pojavu Sergea i Jane na premijeri filma “Slogan” 1969. godine, kada je muza francuskog pjesnika odabrala potpuno prozirnu haljinu, nadopunjenu uobičajenom pletenom košaricom i cipelama u stilu Mary Jane – ova je modna kombinacija postala kultna i pretvorila Birkin u pravu stilsku ikonu. ELLE je odabrao najupečatljivije kolaborativne fashion izlete poznatih ljubavnika u galeriji u nastavku.

 

Piše: N.B.
Fotografije: Profimedia/Instagram

Pročitajte i...

Je ne sais quoi: Tajne francuskog stila

Autentičan osjećaj za lakoću postojanja u dobrom stilu, modna mitologija ili nevjerojatno uporan marketinški trik… Što je to što nas neprestano privlači bezvremenskom francuskom stilu i što o njemu kažu prave Parisiennes?

Zamjena za ceker koja košta više od kuće: kako je Birkinica postala kolekcionarsko blago

Nepraktične košare koje je nosila Jane Birkin inspirirale su Hermès da dizajnira praktičnu i elegantnu kožnu torbu koja je mnogo više od modnog dodatka

Modna inspiracija: Jane Birkin

Zaboravite skupu odjeću, slijepo praćenje trendova i kopiranje street style lookova. Da citiramo Jane: naprosto je nemoguće biti stajliš ako nemate ono osnovno, a to je samopouzdanje

Jane Birkin - zaljubljena u Sergea i svoje košare

Slavna Britanka u mladosti je bila luda za francuskim glazbenikom Sergeom Gainsbourgom. U jednoj ruci uvijek joj je bila njegova, a u drugoj njezin omiljeni slamnati accessoire!

Francuske ikone stila

Odmjerene, fatalne, nonšalantne i beskrajno elegantne, dame koje su tijekom povijesti definirale francuski chic krasi jedna zajednička, neupitna kvaliteta: nepogrešiv osjećaj za lijepo!

▲ Povratak na vrh