Kako su Serge Gainsbourg i Jane Birkin postali modni par koji je inspirirao generacije?

21.08.2019.

Francuski chic u dvoje

Nevjerojatno je kako do sad nije snimljeno oko barem desetak filmova o vezi Sergea Gainsbourga i Jane Birkin. Fantastičan kultni francuski par ne samo što su pažnju plijeniti ekstravagantnim ponašanjem, već i modnim izričajem koji je postao okosnica njihove generacije te inspirirao mnoge druge poslije – o svakom se njihovom zajedničkom izlasku raspravljalo nekoliko mjeseci.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by John Dolio Studio (@johndoliostudio) on Jul 29, 2019 at 6:42pm PDT


Uzmimo, na primjer, pojavu Sergea i Jane na premijeri filma “Slogan” 1969. godine, kada je muza francuskog pjesnika odabrala potpuno prozirnu haljinu, nadopunjenu uobičajenom pletenom košaricom i cipelama u stilu Mary Jane – ova je modna kombinacija postala kultna i pretvorila Birkin u pravu stilsku ikonu. ELLE je odabrao najupečatljivije kolaborativne fashion izlete poznatih ljubavnika u galeriji u nastavku.

 

Piše: N.B.
Fotografije: Profimedia/Instagram

Pročitajte i...

Francuske ikone stila

Odmjerene, fatalne, nonšalantne i beskrajno elegantne, dame koje su tijekom povijesti definirale francuski chic krasi jedna zajednička, neupitna kvaliteta: nepogrešiv osjećaj za lijepo!

Ženska torbica: povijest jedne ljubavi

Za nekog su statusni simbol, za nekog nužno zlo, za nekog mala škrinja tajni, za nekog divna uspomena na dragu osobu ili period života...

▲ Povratak na vrh