Kakve je tenisice američka psihijatarica dizajnirala za Nike?

20.08.2019.

Jesu li princ William i Kate već naručili svoj par?

Nike je najavio pokretanje ekskluzivnog para Air Max 270 React Premium, koji je razvila američka psihoterapeutkinja i glavna zagovornica mentalnog zdravlja Liz Beecroft. Model cipela zove se In My Feels („In My Feelings“, napisan je na potplatu) i obojen je u nježnoj zelenoj nijansi – službenoj boji svijesti o mentalnom zdravlju.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by liz beecroft (@lizbcroft) on

Poznati logo marke promijenio je oblik i postao valovit – dizajnerska metafora da liječenje nije linearno, već ima svoje trenutke vrhunca i zastoja. Dio prihoda od prodaje tenisica (par košta oko 180 dolara) ići će Fondu za prevenciju samoubojstava.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by liz beecroft (@lizbcroft) on

 

U službenom saopćenju, Beecroft govori o dizajnu Air Max 270 React Premium: „Moj je cilj priopćiti javnosti da ljudi ne bi trebali patiti sami. Normalno je osjetiti određene emocije i pokušati ih razumjeti.”, izjavila je psihoterapeutkinja.

 

Piše: N.B.
Fotografije: Instagram/Nike

Pročitajte i...

Vintage, već nošeno i reciklirano: 3 stylinga koja će vaše krpice 'spasiti' od koša za smeće

Stilistica Marcela Vrček ‘složila’ je i osobno prezentirala sasvim posebne modne kombinacije – s odjećom iz vintage dućana, koju je savršeno spojila s tenisicama napravljenim od 30% recikliranih materijala

Tenisice koje želimo nositi: Legendarni modeli u novoj, održivoj verziji

U sklopu nove kampanje „Write your legacy“ vodeći globalni fitness brend Reebok lansira tenisice izrađene od recikliranih materijala za čiji su izgled zaslužni kreativci iz cijelog svijeta

Jesen u znaku savršenih tenisica koje pozivaju na modnu igru

Svoj omiljeni par pronađite u ponudi ShoeBeDo dućana

7 razloga zašto kupujemo tenisice

Jeste li si nekada postavili to pitanje i shvatili da je odgovor mnogo složeniji od – kupujem ih zato što mi se sviđaju?

BUZZ Black Friday na -60%!

Prilika za rani božićni shopping - online!

▲ Povratak na vrh