Kanye West patentira nedjeljnu misu

07.08.2019.

Sve u svrhu nove kolekcije

Nedjeljna misa Kanyea Westa, to jest Sunday Service, poslužit će kao inspiracija za njegovu novu kolekciju. S projektom je započeo u siječnju, a riječ je o orkestraciji koja se sastoji od soul varijacija na teme njegovih i ostalih pjesama u religioznoj varijanti.View this post on Instagram

Drums drums drums @kanyesundayservice July 28. Drop a ❤️ if your feeling the vibe

A post shared by Kanye Sunday Service (@kanyesundayservice) on

Održava se svake nedjelje, a okuplja velik broj većinom afroameričkih vokalista. Po uzoru na raspjevane mise koje se održavaju u protestantskim crkvama, njegove se također temelje na gospelu te se energija može osjetiti čak i preko ekrana.

Ove je godine na festivalu Coachella Kayne prodavao robu s natpisima koji se često mogu čuti na takvom okupljanju. To su bile veste, majice, šilterice… uobičajena roba s koncerta.

Iako su Kanye i Kim K. dobro poznati po minimalističkom, sportskom, opuštenom dnevnom stilu, Kanyeove kreacije još od početka njegove dizajnerske karijere teško pronalaze epitet poželjnog u modi. Naprotiv, prema mnogim kritičarima, a i komentarima na društvenim mrežama, radi se o nedovoljno artikuliranim idejama i slabom promišljanju od samoga početka. Brojke, doduše, govore drugačije – Kanyeove kolekcije uvijek su rasprodane!

Novi modni, a možda više i zakonski koštac u koji se uhvatio, tiče se upravo Sunday Servicea. Naime, u svrhu proširivanja brenda, Kanye želi patentirati taj naziv, koji u prijevodu s engleskog jezika označava nedjeljnu misu. Takav zahtjev stvara problem zbog očitih razloga – brend s imenom istovjetnim generičkim riječima, koje se još uz to vežu uz teme poput religije, teško je patentirati. Štoviše, sebično je svojatati opća dobra poput imenica ili boja u svrhu biznisa, pogotovo ako se radi o nečemu toliko konkretnom, a ne primjerice, o nijansi žute koju posjeduje Snapchat.

Uz Kimono skandal koji je izazvala Kim i borbu za kreativno vlasništvo nad imenom jednog od dana u tjednu, odvjetnici obitelji West nemaju baš puno slobodnog vremena ovog ljeta. Možda je to super prilika da Kim pokaže kako njezina diploma iz prava ipak nije tobože.

Piše: D.M.
Fotografije: profimedia/Instagram

Pročitajte i...

Kako je Elon Musk podržao Kanyeovu kandidaturu za predsjednika… i predomislio se

Podrška je trajala puna tri dana, što nije zanemarivo, s obzirom na sve

Kanye West: šef iz pakla ili žrtva laži?

Glazbenik Kanye West zaprijetio je tužbom bivšem tjelohranitelju jer je otkrio ne baš laskave detalje o njegovom karakteru. Navodno je West svojim zaposlenicima branio da nose odjeću jarkog printa..i da gledaju u smjeru njegove žene.

Kanye West sprema operu?!

O čemu je riječ?

Što su Kim K i Kanye napravili u tajnosti?

Poseban događaj za poznati par

▲ Povratak na vrh