Les Émaux odbacuju društvene norme

27.10.2019.

S naglaskom na suprotnostima

Jasna distinkcija između onoga što krase epiteti muško i žensko u odjevnom kodu na tragu je brisanja. Takve nam stvari polako počinju sve manje značiti kada se radi o komunikaciji odjećom, a niti sama matrica modnog jezika više se ne temelji na hlačama nasuprot suknje.

 

 

Baš poput simbola onoga što oboje skrivaju, sada se i njih dvoje sami mogu naći na neočekivanim tijelima, zamijenjenih uloga, ispreplićući se ili preklapajući. Stvar je upravo u tome da niti ne trebamo pretpostaviti gdje će se koje od njih dvoje naći.

 

 

Sablić i Žakić to su nam na Bipinom Fashion.hr-u odlučili poručiti na način da naglase sve druge antipode kojih su se mogli sjetiti, izostavljajući rodne, za koje za ovim stolom jednostavno nema mjesta. Prvi je look, osim što je vrhunski skrojen, stvorio duh daškom ironije s vunenim hlačama pojačanih bedara u ribljoj kosti od lamea à la Hugo Boss za Gestapo.

 

 

Ostali komadi nisu zaostajali u kvaliteti materijala – pamuk, svila, kašmir. Spomenute su hlače ujedno i ekstrem koji drži stranu 40-ih, dok se kulminacija jukstapoziranih 20-ih dogodila u zlatnom ansamblu skulpturalno nabranog torza koji kao da je do malo prije, umjesto kakve vodorige krasio vijenac nekog Van Alenovog nebodera. U sličnom su se sudaru našle i boje i materijali.

 

 

Limeta zelena se od podstave, preko revera, izborila sve do plisirane šišmiš-haljine koja je poprimala ljepšu formu svakim korakom, a cirkonima optočeni gumbi krasili su krute, teške, strukirane zimske kapute. Vrlo kohezivnoj cjelini, kao točka na ”i”, kampanju će ove sezone, baš kao i reviju, nositi i manekenke i manekeni u svrhu Les Émauxove poruke univerzalnosti i fluidnosti. Eye candy? Yes, please! Jedva čekamo.

 

Piše: David Morhan
Fotografije: Press

Pročitajte i...

▲ Povratak na vrh