Louis Vuitton kampanja kao posveta SF romanima iz 70-ih

29.01.2020.

Serija fotografija sa zvjezdanom postavom

Modna kuća Louis Vuitton u posljednje vrijeme niže zbilja sjajne kampanje. Jedna od onih koja se ističe svojom posebnošću je i kampanja s potpisom fotografkinje Collier Schorr, a koja je novu Louis Vuitton pre-fall kolekciju prikazala na vizualima koji podsjećaju na campy estetiku SF i horor romana iz sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

Na “naslovnicama” nove Louis Vuitton kampanje zasjala je prava zvjezdana postava, od  Robyn i Jadena Smitha, preko glumica Stacy Martin i Angelice Ross, Alicije Vikander i Jennifer Connelly koje su dugogodišnje prijateljice kuće pa sve do sjajnih Lée Seydoux i Chloë Grace Moretz. “William Peter Blatty, autor Egzorcista koji je izašao 1971., dao nam je pravo da tiskamo naslovnicu njegove knjige na dijelove naše kolekcije. I tako je krenulo. I moda i književnost snažno su vezane uz narative”, rekao je kreativni direktor Nicolas Ghesquière u intervjuu za američko izdanje Voguea.

Pre-fall 2020 kolekcija tako je inspirirana sedamdesetima, no u tipičnoj ghesquièrovskoj maniri u njoj postoji mnogo neočekivanih suprotnosti: od futurističkih čizama do nakita inspiriranog Viktorijanskom erom, uz pregršt zanimljivih hibrida. “Ovakav susret različitih era i stilističkih pokreta oživljava bogatu paletu različitih kostima”, objašnjavaju iz stožera kuće te dodaju: “U ovakvoj ‘nosivoj knjižnici’, svaki outfit ispisuje svoje poglavlje sačinjeno od romantičnog monologa”. Kako god bilo, znamo da bismo rado ove fotografije uokvirili na zidu jer izgledaju tako retro i tako sjajno!

 

Piše: T.L.

Fotografije: Louis Vuitton

Pročitajte i...

Francuske ikone stila

Odmjerene, fatalne, nonšalantne i beskrajno elegantne, dame koje su tijekom povijesti definirale francuski chic krasi jedna zajednička, neupitna kvaliteta: nepogrešiv osjećaj za lijepo!

Louis Vuitton anakronistička kampanja

Anakronizam kao tema kampanje za Louis Vuitton torbice

Zanimljivi kolaži poznate modne kuće

Louis Vuitton u subotu otvara svoj prvi restoran

Kulinarska avantura legendarne francuske kuće

Tko je kupio drugi najveći dijamant na svijetu?

Čini se da jedan od najpopularnijih luksuznih brendova ulazi na tržište skupocijenog nakita

Osvojila nas je nova kampanja za Louis Vuitton

Divne fotografije Viviane Sassen slave mušku osjećajnost

▲ Povratak na vrh