Mlade snage domaćeg modnog dizajna

20.03.2015.

Hedra design by Ana Jagić, Ana Bogdan, Kralj&Krajina i Obekei najbolja su imena treće večeri Bipa Fashion.hr-a, čije ćemo kolekcije pamtiti po promišljenom pristupu svijetu odijevanja i odmaku od tradicionalnih kodova ziheraške mode

Mlada dizajnerica Ana Jagić koja nastupa pod brandom Hedra design pokazala je kolekciju za proljeće/ljeto koja je nastala eksperimentiranjem s 3D grafikom.

 

Hedra design by Ana Jagić

Hedra design by Ana Jagić

 

 

Perforirani laserski rezani uzorci osnovni su motiv kolekcije u kojoj dominira crna boja u kontrastu s bijelom i sivom. Ana Bogdan ove je sezone inspiraciju pronašla u radovima Joana Miroa.

 

Ana Bogdan

Ana Bogdan

 

U proljetno/ljetnim komadima dominiraju jake osnovne boje: plava, crvena, žuta uz neizostavnu crnu i bijelu. Kolažiranje različitih materijala i detalja, ručno oslikavanje te printevi koji podsjećaju na snažne poteze kista, nit su koja se provlači kroz cijelu kolekciju.

 

Kralj&Krajina

Kralj&Krajina

Obekei

Obekei

 

 

Dizajnerski duo Kralj&Krajina kojima je ovo debitantski nastup na BIPA FASHION.HR-u odlučile su svoj dosadašnji rad sažeti u jednoj kolekciji koja pokazuje put od nepoznavanja modnog svijeta do žene koja poznaje pravila i ne boji se pokazati ono što jeste.

Modni brand Obekei predstavio je opuštenu, ležernu kolekciju namijenjenu mladoj ženi koja voli jednostavnost i udobnost u kombinaciji sa sportskim dodacima, torbama i tenisicama. Treće večeri Bipa Fashion.hr-a svoje su kolekcije predstavile i Krie designMartina Felja te Vesna Sposa.

 

Pripremio: Marko Banjavčić
Fotografije: press

Pročitajte i...

Les Émaux odbacuju društvene norme

S naglaskom na suprotnostima

KLISAB iznova oduševio svojom šarmantnom klasikom s pomakom

Kolekcija modnog dvojca na Bipa FASHION.HR-u

Hrvatski streetwear brendovi koje volimo

Hrvatska streetwear scena sve je bogatija iz godine u godinu, a mi smo odlučili izdvojiti nekoliko brendova čiji rad vjerno pratimo

Hrvatski brend Obekei predstavlja kampanju za kolekciju "Meter Doesn't Matter"

Dizajnerica Katarina Smolić odmaknula se od sezonskog predstavljanja kolekcija pa sada predstavlja novu kolekciju svog rbenda Obekei koja je namijenjena cjelogodišnjem nošenju

▲ Povratak na vrh