Model Olivia Anakwe na Instagramu prozvala frizere koji rade na modnim revijama zbog neznanja

13.03.2019.

Neslavno ignoriranje

Modni svijet se već duže vrijeme bori s temom inkluzivnosti među modelima, tako da najnovija optužba ne dolazi kao iznenađenje, no svakako govori o kompetencijama u industriji mode i ljepote.

Naime, manekenka mdone kuće Burberry Olivia Anakwe na Instagramu se odlučila osvrnuti na nedostatak frizera koji znaju tretirati kosu tamnoputih menekenki, koje je dovelo do toga da su je frizeri na nekim od najvećih modnih revija tijekom Tjedna mode u Londonu sasvim izignorirali kako se ne bi morali mučiti s njezinom kosom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Olivia Anakwe (@olivia_anakwe) on

To nije prvi put da se manekenki nešto takvo dogodilo, objasnila je kako ponekad mora u backstageu pronaći među drugim manekenkama djevojku koja bi joj mogla pomoći. Jendom je čak manikerka na modnoj eviji morala prestati s poslom kako bi joj sredila kosu, jer nitko od frizera nije znao kako.

 

 

“Ovo nije u redu. Ovo nikada neće biti u redu. To se mora promijeniti. Bez obzira na to koliko je mali vaš tim, pobrinite se da imate jednu osobu koja je sposobna raditi s afro teksturom ili samo zaposlite tamnoputog frizera! Frizeri afričkog podrijetla moraju znati kako svima napraviti kosu, zašto se to ne odnosi i na druge?”, zaključila je Olivia.

 

Piše: N.B.
Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

Prenosimo apel za pomoć frizerskoj struci

Uvođenjem niže stope PDV-a frizerskoj industriji, dugoročno se ostvaruju višemilijunske koristi za proračun te veća zaposlenost frizera

Modni report: Najbolji lookovi s Louis Vuitton AW/2020 revije

Što je legendarna kuća na čelu s Virgilom Ablohom predstavila u Parizu?

5 glavnih trendova nadolazećeg proljeća

Ostaje nam samo pričekati početak ožujka

▲ Povratak na vrh