Modna fotografija na drugačiji način

17.02.2017.

Fotograf Ivan Pavliš i modna stilistica Ivana Pavić predstavljaju projekt "Experimental View"

Fotograf Ivan Pavliš i modna stilistica Ivana Pavić ovim su projektom iskoristili slobodu umjetnosti kao najintenzivniju formu individualizma. Autori su pokušali „pomaknuti“ komercijalan pristup modi – s kojim se svakodnevno susreću –  te “riskirati” drugačijim pristupom unutar područja modne fotografije.

 

Pavliš + Pavić

 

Serija crno-bijelih fotografija velikog formata prikazuje moćnu sinergiju fotografskih elemenata sa stilističkim formama tekstura i volumena.

Korištenjem fotografije kao medija kojim će prezentirati svoje ideje, na promatrača se prenosi određena doza sirovosti te nepoznate i hladne eksperimentalnosti.

Svaka fotografija nosi tenziju svjetla i tame te dinamike i statike, uz stalno prisutnu napetost između modela i fotografa, prenoseći je i na njezina promatrača.

Fotografije su nastajale tijekom zadnjih godinu i pol dana stvaralaštva mladih autora.

 

 

 

Fotografsko – stilistički projekt Pavliš + Pavić “Experimental View” predstavit će se u 27.02.2017. u Galeriji Kranjčar.

Pročitajte i...

Otvorena je izložba Natura Vita u Galeriji Kranjčar

Predstavljeni su radovi Sandra Đukića, Nenada Šaljića, Renate Poljak, Ivana Prerada, Zlatana Vehabovića i Mirjane Vodopije

Intervju: fotograf Karlo Hečimović

Nekadašnji pobjednik Elle Fashion Foto Talenta ispričao nam je sve o nedavno objavljenoj knjizi, životu u Berlinu te planovima kad se situacija vrati u normalu!

Nezaboravna proslava umijeća stvaranja

Proslavu ulaska u četvrto desetljeće Lexus proslavio u zagrebačkoj Galeriji Kranjčar

Od četvrtka u Zagrebu pogledajte novu izložbu fotografija Aleksandre Orlić

Izložba se može pogledati od 5. do 10. srpnja u galeriji Kranjčar

▲ Povratak na vrh