Modnih deset s Natašom Janjić Medančić

11.05.2020.

Je li u ovom našem new normal stanju - pandemije i postpotresnih zagrebačkih prizora, uopće „politički koreketno“ nekog gnjaviti pitanjima o stilu i modi? Posebno nekog poput Nataše, kome je u potresu stradao dom. Christian Dior je davno konstatirao kako nam je upravo u ružnim trenucima ljepota najpotrebnija, a Nataša se s tim slaže te dodaje:  i malo humora!

Uhvatili smo je na moru, gdje trenutno boravi  sa suprugom i sinom, čekajući da se završi obnova njihovog stana u centru grada. “Ovo je već postala tradicija – da ja trebam roditi, a kuća mi je opet gradilište“, kroz smjeh konstatira glumica.

Omiljeni komad u ormaru?

Trenutno, trudničke tajice. A nakon dva mjeseca izbivanja izvan doma zbog potresa, mogla bi reći da bi mi i ormar sam bio omiljeni komad. Onaj trenutak kad možeš stati ispred polica i odabrati kombinaciju drugačiju od one koju si nosio dan ili dva prije.

Ni u ludilu ne bih odjenula…

Mislila sam godinama da bi to bile Uggsice, ali sam kapitulirala. Ne bih se vise ni u što zaklela. Moda je odraz osobnosti i trenutka, a osobnost, s obzirom na trenutak, zna biti promjenjiva.

Tenisice ili štikle?

Štikle obožavam i rado ih se sjećam.

 Minimalizam ili camp?

Kako kad i kako gdje.

Modni dizajner kojeg najviše volite je…

Toliko je predivnih umjetnika i kod nas i u inozemstvu, ali evo ovom prilikom padaju mi na pamet Delpozo i Toni Maticevski.

Kako bi opisali svoj stil?

Stil se živi i osjeća. Volim ženstveno, lijepo, udobno, katkad rubno, katkad trendy, katkad boho, katkad jednostavno … i definitivno ga lakše formiram mršavija. Ima već neko vrijeme da stil i ja nismo u dobrim odnosima. Osjeća se zanemarenim, kaže.

Koliko dugo ujutro stojite pred ormarom?

Ujutro najkraće. Večernji izlasci i prigode su kod mene znali zahtijevati više vremena. I živaca.

Kad je odjeća u pitanju, slabi ste na…

Streetstyle sezonske krpice. I redovito žalim. Kad ih kupim i onda kad ih ne kupim. Obećala sam sebi racionalniju kupnju i reciklažu kad se vratimo u normalu. Uvidjeli smo sada svi, nadam se, kako nam je jako malo uistinu potrebno.

Online ili real life shopping?

Kako za što. Kombiniram.

Ikona stila „in your book“?

Za crvene tepihe i svečanosti bila bi to moja omiljena Cate Blanchett. Za dnevne kombinacije imam kandidatkinje iz bliske svakodnevice čija imena ne bi značila da ih tu navedem.

Piše: Jasmina Rodić

Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

Završile su posljednje ovosezonske ELLE Stilske Vježbe

Sezona Stilskih Vježbi je završila, a pobjednica je...

Povodom Angelininog 45. rođendana prisjećamo se njezinih najboljih red carpet lookova

Uvijek elegantna Angelina Jolie već gotovo 3 desetljeća oduševljava svojim red carpet izdanjima

Najinstagramičnije zagrebačke lokacije za modne selfije

Od Muzeja suvremene umjetnosti pa do zagrebačkog aerodroma, od skrivenih kutaka Gornjeg Grada do novozagrebačkih nebodera i grafitima ukrašenih zidova kao cool scenografije...Zagreb vrvi lokacijama za snimanje odličnih Instagram fotki!

Stilska inspiracija: Tamara i Salomé Mory

Moderni pariški chic lijepih sestara

▲ Povratak na vrh