Najjači otrov krije se u malim bočicama

07.12.2019.

Sve o trendu minijaturnih torbica

Sjećate li se ogromnih torbi? Mi smo ih gotovo i zaboravili.

Još u veljači, kad je Simon Porte Jacquemus poslao minijaturnu verziju svoje potpisane Le Saq Chiquito torbice niz pistu na reviji za žensku odjeću jesen/zima 2019, mislili smo da smo postigli vrhunac trenda sitnih torbi – koliko smo samo bili u krivu. Baš prošlog mjeseca Lizzo se pojavila pred AMA-om noseći Valentino torbicu zbog čega je Jacquemus ostao u sjeni (i ostavio zanimljivi komentar na Instagramu), a sada se i Chanel priključio kolu.View this post on Instagram

SIZE DOESNT MATTER. JACQUEMUS

A post shared by JACQUEMUS (@jacquemus) on

Na godišnjoj reviji kuće Chanel, Métiers d’art, koja se ove sezone vratila u Pariz nakon kratkog nastupa u New Yorku, modeli među kojima su Gigi Hadid i Kaia Gerber prolazili kroz set koji je glumio baš onaj stan u Rue Cambon gdje je živjela Coco Chanel, a mnogi su nosili umanjene inačice klasičnih torbi Boy i Gabrielle.

Kao dio uglavnom jednobojne kolekcije koja je odala počast arhivu legendarnog prethodnika, ali i dalje se osjećala suvremeno, postojao je i niz sitnih pozlaćenih kaveza za ptice obloženim baršunom, nadahnute kavezom koji je nekoć stajao u kutu Gabrielleine sobe. Zanimljivo je da je šou obilježio prvo predstavljanje Virginie Viard na čelu kuće, nakon što je Karl Lagerfeld preminuo u veljači.

No, torbice nisu bile jedine koje su se manifestirale u minimalnim omjerima. Brojni su lookovi završeni hrpama zlatnih ogrlica i Chanelovim biserima s potpisom, od kojih su neki bili nanizani minijaturnim zlatnim bočicama parfema. Ideja koja je viđena i u Celineu početkom ove godine.

Piše: D.M.

Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

U ove torbice stane SVE!

Novčanik, ključevi, mobitel, maska, dezinficijens... kao da je Mary Poppins bila inspiracija za ovosezonske torbe jer u njih baš sve stane

Prva pariška retrospektiva posvećena modnoj ikoni Coco Chanel

“Gabrielle Chanel, modni manifest” naziv je izložbe koja 1. listopada otvara vrata javnosti

Odvažna kombinacija boja koju ćemo ove hladne sezone obožavati

Inspiracija s modnih pisti za kombinacije u kojima je nemoguće proći neprimijećeno

Volite Jacquemusa? Ova knjiga mora vam biti na wishlisti

Svježa publikacija iz Jacquemusove kreativne radionice

▲ Povratak na vrh