Najjači otrov krije se u malim bočicama

07.12.2019.

Sve o trendu minijaturnih torbica

Sjećate li se ogromnih torbi? Mi smo ih gotovo i zaboravili.

Još u veljači, kad je Simon Porte Jacquemus poslao minijaturnu verziju svoje potpisane Le Saq Chiquito torbice niz pistu na reviji za žensku odjeću jesen/zima 2019, mislili smo da smo postigli vrhunac trenda sitnih torbi – koliko smo samo bili u krivu. Baš prošlog mjeseca Lizzo se pojavila pred AMA-om noseći Valentino torbicu zbog čega je Jacquemus ostao u sjeni (i ostavio zanimljivi komentar na Instagramu), a sada se i Chanel priključio kolu.View this post on Instagram

SIZE DOESNT MATTER. JACQUEMUS

A post shared by JACQUEMUS (@jacquemus) on Oct 20, 2019 at 1:58pm PDT

Na godišnjoj reviji kuće Chanel, Métiers d’art, koja se ove sezone vratila u Pariz nakon kratkog nastupa u New Yorku, modeli među kojima su Gigi Hadid i Kaia Gerber prolazili kroz set koji je glumio baš onaj stan u Rue Cambon gdje je živjela Coco Chanel, a mnogi su nosili umanjene inačice klasičnih torbi Boy i Gabrielle.

Kao dio uglavnom jednobojne kolekcije koja je odala počast arhivu legendarnog prethodnika, ali i dalje se osjećala suvremeno, postojao je i niz sitnih pozlaćenih kaveza za ptice obloženim baršunom, nadahnute kavezom koji je nekoć stajao u kutu Gabrielleine sobe. Zanimljivo je da je šou obilježio prvo predstavljanje Virginie Viard na čelu kuće, nakon što je Karl Lagerfeld preminuo u veljači.

No, torbice nisu bile jedine koje su se manifestirale u minimalnim omjerima. Brojni su lookovi završeni hrpama zlatnih ogrlica i Chanelovim biserima s potpisom, od kojih su neki bili nanizani minijaturnim zlatnim bočicama parfema. Ideja koja je viđena i u Celineu početkom ove godine.

Piše: D.M.

Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

  Sve Jacquemusove muze

Nakon Gigi i Belle Hadid te vlastite bake, slavni kreator inspiraciju je pronašao u španjolskoj glumici Ursuli Corbero koja je svjetsku slavu stekla glumeći Tokyo u seriji La Casa De Papel

Chanel Cruise kolekcija predstavljena je u virtualnom obliku

Chanel se čvrsto drži tradicionalnog modnog kaledara

Najveća zvijezda Jacquemusovog Instagrama je... njegova baka!

Baka Liline dostojna je zamjena za Bellu i Emily

Shopping vodič: slingback shoes ili cipele sezone

U ovaj par cipela isplati se uložiti

▲ Povratak na vrh