Najpoželjnije komade sezone pronašli smo u H&M Conscious Exclusive A/W20 kolekciji

02.12.2020.

H&M Conscious Exclusive A/W20 kolekcija donosi prekrasne komade izrađene od materijala iz održivih izvora

U H&M Conscious Exclusive A/W20 kolekciji, profinjeni komadi izrađeni su od materijala iz održivih izvora koji su izrađeni od otpada. Ono što se obično baci, namjerno se pretvara u bogatstvo koje treba voljeti i cijeniti, što nam omogućuje da cijenimo potencijal otpada i potaknemo se kreativnošću koja proizlazi iz potrebe za ponovnom upotrebom stvari. Conscious Exclusive A/W20 kolekcija bit će dostupna na hm.com od 3. prosinca.

Kolekcija A/W20 doslovno stvara ljepotu od otpada, uključuje inovativne tkanine i procese koji otpad od usjeva pretvaraju u prirodna vlakna, tkanine izrađene od drvne kaše koja se dobiva iz održivog izvora. Materijali se mogu naći u komadima ženske odjeće, poput raskošnih večernjih haljina u crno-zelenom jacquard taftu, žutom jacquardu ili ukrašenim zagasito zelenim cvjetovima, miješajući se s voluminoznim gornjim dijelovima i prilagođenim odijelima. Dramatični volumen, nježno strukturirani oblici i glamurozni volančići uklapaju se uz podton stvarajući mračno primamljiv izgled i dojam. Muška odjeća vraća se Conscious Exclusive kolekciju; tu su klasični smoking, luksuzna odijela, košulje i žuta jacquard jakna.

„Za A/W20 kolekciju, zaista smo željeli biti početnici – pomičući granice kreativnosti i održive mode – fokusirajući se na otpad. Kao rezultat toga, dijelovi ove kolekcije izrađeni su od zaista nevjerojatnih materijala proizvedenih od otpada. Radeći s ovom vrstom transformacije te biti u mogućnosti razgovarati s našim kupcima kroz ljepotu, nadamo se da otpad može biti dio budućnosti održive mode “, kaže Ann-Sofie Johansson, kreativna savjetnica u H&M-u.

Modni dodaci uključuju hrabre choker ogrlice, naušnice i kopče za cipele od recikliranih metala i sunčane naočale izrađene od Made of Air® materijala, djelomično izrađenog od otpadne biomase. Cipele se mogu nositi i kao natikače i kao čizme s uklonjivom čarapom izrađenom od VEGEA™ kože, to jest veganske kože djelomično izrađene od nusproizvoda tijekom procesa dobivanja vina. Grafike u cijeloj kolekciji nadahnute su cvjetnim tapetama koje su se vremenom odlijepile ili tapiserijama iz prošlih dana, dok cvjetne aplikacije i motivi moljaca aludiraju i na život i na propadanje.

Nadalje, dvije H&M trgovine u Stockholmu i Berlinu nudit će uslugu najma šest različitih komada iz A/W20 kolekcije – neke su jedinstvene samo za uslugu najma, dok su druge izrađene u ekskluzivnim bojama.

Conscious Exclusive AW20 kampanja potiče nas da “nosimo otpad” u nastojanju da promijenimo modu, a u njoj sudjeluje Zinnia Kumar, australska ekologinja, aktivistica i manekenka sa sjedištem u Londonu.

„Oduševljena sam što sam dio ove Conscious Exclusive kampanje, pogotovo jer H&M utire put održivim kolekcijama da postanu industrijska norma. Kao potrošači, više nećemo morati razlikovati modu i održivost, jer će oni postati jedno te isto. Kao ekologinja koja se bavi modom, ovo me ispunjava nadom “, kaže Zinnia Kumar, ekologinja, aktivistica i model.

Foto: H&M

Pročitajte i...

jill biden

Modni statement Jill Biden na prvom Bidenovom obraćanju Kongresu

Jill Biden držala se provjerene i održive formule za prisustvovanje prvom obraćanju svoga supruga Kongresu

adidas stan smith forever

Legendarne tenisice Stan Smith u novom, održivom izdanju!

Stan Smith, Forever adidasov je početak transformacije prema održivosti kojom želi stati na kraj plastičnom otpadu

Je li 'it' pojam pandemijske ere - samo prolazni trend ili početak nove ere?

Što je zapravo upcycling, te kako je i zašto postao pojam koji se sve češće vezuje uz luksuz?

vjera v

Modnu dizajnericu Vjeru V pohvalila je i Elizabeta II. Otkrila nam je zašto surađuje samo sa ženama

'Surađujem samo sa ženama jer mi je bitno podržati ih i rasti s njima', kaže Vjera Viličnik Furman, hrvatska dizajnerica s londonskom adresom koja je za svoj pristup modi nagrađena priznanjem kraljice Elizabete II i princa Philipa

adidas

Uključite se u zelenu akciju adidasa i Humane Nove Zagreb

U adidas Sport Studiju u zagrebačkoj Ilici prikupljaju se stari zeleni odjevni predmeti i drugi tekstil koji će socijalna zadruga pretvoriti u zelene navlake za jastučiće i njima urediti interijer Studija

održiva moda

Hvalevrijedna akcija: Britanski dizajneri udružili snage za održivu modu

Etablirana imena u svijetu mode pomažu studentima za bolju i osviješteniju modu u budućnosti

▲ Povratak na vrh