Najpoželjnije komade sezone pronašli smo u H&M Conscious Exclusive A/W20 kolekciji

02.12.2020.

H&M Conscious Exclusive A/W20 kolekcija donosi prekrasne komade izrađene od materijala iz održivih izvora

U H&M Conscious Exclusive A/W20 kolekciji, profinjeni komadi izrađeni su od materijala iz održivih izvora koji su izrađeni od otpada. Ono što se obično baci, namjerno se pretvara u bogatstvo koje treba voljeti i cijeniti, što nam omogućuje da cijenimo potencijal otpada i potaknemo se kreativnošću koja proizlazi iz potrebe za ponovnom upotrebom stvari. Conscious Exclusive A/W20 kolekcija bit će dostupna na hm.com od 3. prosinca.

Kolekcija A/W20 doslovno stvara ljepotu od otpada, uključuje inovativne tkanine i procese koji otpad od usjeva pretvaraju u prirodna vlakna, tkanine izrađene od drvne kaše koja se dobiva iz održivog izvora. Materijali se mogu naći u komadima ženske odjeće, poput raskošnih večernjih haljina u crno-zelenom jacquard taftu, žutom jacquardu ili ukrašenim zagasito zelenim cvjetovima, miješajući se s voluminoznim gornjim dijelovima i prilagođenim odijelima. Dramatični volumen, nježno strukturirani oblici i glamurozni volančići uklapaju se uz podton stvarajući mračno primamljiv izgled i dojam. Muška odjeća vraća se Conscious Exclusive kolekciju; tu su klasični smoking, luksuzna odijela, košulje i žuta jacquard jakna.

„Za A/W20 kolekciju, zaista smo željeli biti početnici – pomičući granice kreativnosti i održive mode – fokusirajući se na otpad. Kao rezultat toga, dijelovi ove kolekcije izrađeni su od zaista nevjerojatnih materijala proizvedenih od otpada. Radeći s ovom vrstom transformacije te biti u mogućnosti razgovarati s našim kupcima kroz ljepotu, nadamo se da otpad može biti dio budućnosti održive mode “, kaže Ann-Sofie Johansson, kreativna savjetnica u H&M-u.

Modni dodaci uključuju hrabre choker ogrlice, naušnice i kopče za cipele od recikliranih metala i sunčane naočale izrađene od Made of Air® materijala, djelomično izrađenog od otpadne biomase. Cipele se mogu nositi i kao natikače i kao čizme s uklonjivom čarapom izrađenom od VEGEA™ kože, to jest veganske kože djelomično izrađene od nusproizvoda tijekom procesa dobivanja vina. Grafike u cijeloj kolekciji nadahnute su cvjetnim tapetama koje su se vremenom odlijepile ili tapiserijama iz prošlih dana, dok cvjetne aplikacije i motivi moljaca aludiraju i na život i na propadanje.

Nadalje, dvije H&M trgovine u Stockholmu i Berlinu nudit će uslugu najma šest različitih komada iz A/W20 kolekcije – neke su jedinstvene samo za uslugu najma, dok su druge izrađene u ekskluzivnim bojama.

Conscious Exclusive AW20 kampanja potiče nas da “nosimo otpad” u nastojanju da promijenimo modu, a u njoj sudjeluje Zinnia Kumar, australska ekologinja, aktivistica i manekenka sa sjedištem u Londonu.

„Oduševljena sam što sam dio ove Conscious Exclusive kampanje, pogotovo jer H&M utire put održivim kolekcijama da postanu industrijska norma. Kao potrošači, više nećemo morati razlikovati modu i održivost, jer će oni postati jedno te isto. Kao ekologinja koja se bavi modom, ovo me ispunjava nadom “, kaže Zinnia Kumar, ekologinja, aktivistica i model.

Foto: H&M

Pročitajte i...

A nagrada kraljice Elizabete II za dizajn ide... mladoj dizajnerici muške mode!

Svojim je zalaganjem za održivost u modi i dizajnerskom izvrsnošću mlada dizajnerica osvojila modne stručnjake, ali i kraljicu

Obuća za prijelazno razdoblje koju obožavaju Bella i Pernille: Glomazne mokasine

Dobro podnose proljetne kiše koje se izmjenjuju sa suncem, udobne su za šetnje gradom i vraćaju nas u devedesete...

Omiljeni trend fashionistica za toplije dane: modni čvorovi

Pronašli smo inspiraciju za prijelazno razdoblje...

10 cool odjevnih komada za Valentinovo na otvorenom

Kada vam ponestane riječi, recite to - outfitom!

Tenisice koje želimo nositi: Legendarni modeli u novoj, održivoj verziji

U sklopu nove kampanje „Write your legacy“ vodeći globalni fitness brend Reebok lansira tenisice izrađene od recikliranih materijala za čiji su izgled zaslužni kreativci iz cijelog svijeta

Pravi modni statement na inauguraciji američkog predsjednika: održiva moda

O ovom se modnom dodatku pričalo više nego o Kamalinim biserima ili zlatnoj ptici Lady Gage

▲ Povratak na vrh