Najzačudnija modna revija ove sezone u New Yorku

13.09.2019.

Inkluzivna pikantna revija na hrskavoj pisti

Zašto? Nitko ne zna. No, kako u New Yorku traje mjesec modnog kaosa, na to možete gledati na jedan od dva načina: kao na dobrodošlo odvraćanje od intenzivnog rasporeda ili pak marketinški trik dizajniran da našu kolektivnu ljubav prema ironičnom stilu iskoristi u svrhu zarade.

Cheetos revija je, dakako, ponudila raznoliku paletu modela koji su pistom prešetavali niz crnih majica s motivima plamena, otisnutim Cheetos logotipom, crvenu haljinu izrađenu od toliko tila da bi Viktor i Rolf pozavidjeli te transparentne torbe pune, pogađate, Cheetosa. Uslijedio je poseban nastup reperice Saweetie, dok se publika činila pomalo zbunjena, ali zapravo prilično fascinirana što je potvrdila urlikanjem.

Pokušavajući odgovoriti na uporno pitanje ”zašto?”, priopćenje iz tvrtke otkrilo je da ih je potakla viralnost Cheetosa unutar internetskih zajednica ljepote i mode. ”Inspirirani interpretacijama potrošača i obožavatelja Cheetos estetike – koja se na društvenim mrežama proširila posljednjih nekoliko godina – marka će debitirati visokomodnom, razigranom odjećom, kosom, šminkom i manikurom koja uzrečici ‘Izgleda kao zalogaj’ daje sasvim novo značenje”, objavila je tvrtka.

Tutorijali za šminkanje inspirirani Cheetosima već se neko vrijeme pojavljuju na Youtubeu, dok su plamene košulje doživjele svoju vlastitu renesansu na sceni ulične odjeće zahvaljujući Demni Gvasalii. Ovo je već drugi put da su se Cheetosi plasirali na njujoršku modnu scenu. Naime, Chromatovi modeli već su nosili torbe s motivima sirastih grickalica u jesensko-zimskoj kolekciji za 2018.

Ova modna revija, međutim, jedan je od čudnih (ali sve učestalijih) trenutaka kada memeovi s društvenih mreža iskaču iz ekrana i postaju dio naše stvarnosti. Ironija postaje autentičnost jer popularna grickalica pravi gužve na jednom od najprestižnijih modnih događaja – a nitko nije sasvim siguran je li to šala ili ne.

Piše: D.M.

Pročitajte i...

Nova kolekcija Gabriele Hearst inspirirana je sveticom i božanstveno je chic

Prije premijere Gabrieline kolekcije za modnu kuću Chloé u ožujku, imali smo prilike vidjeti njenu najnoviju kolekciju za vlastitu modnu marku

5 zapaženih trendova na tjednu mode u New Yorku

Ready-to-wear tjedan mode u New Yorku je u punom jeku, a mi smo već prepoznali par vodećih trendova za jesen i zimu

Kako nositi kravlji uzorak?

Neočekivani životinjski print na modnim pistama

▲ Povratak na vrh