Neki posve drugačiji Fendi kroz objektiv Nicka Knighta

04.01.2020.

Era editorijala nakon Karla Lagerfelda

Legendarni modni dizajner Karl Lagerfeld radio je kao kreativni direktor u talijanskoj kući Fendi od 1965. godine pa sve do svoje smrti u veljači 2019. No, osim što je bio zadužen za estetski aspekt odjeće, Karl je i fotografirao slavne Fendi kampanje.

Nakon Karlovog odlaska, mjesto kreativnog direktora popunila je Silvia Venturini Fendi, dotadašnja desna ruka slavnog dizajnera i unuka osnivača Adele i Edoarda Fendija. Silvia je u rujnu publici predstavila svoju prvu ready-to-wear kolekciju nakon Lagerfeldove smrti, a sada je Fendi obilježio još jednu prekretnicu – kampanju za novu kolekciju snimio je renomirani fotograf Nick Knight. Silvia je izjavila kako slavnog britanskog fotografa smatra pravim vizionarom te kako “ima povjerenja u njega da će svojom vizijom oslikati novu Fendi ženu”. Nova kampanja, na kojoj poziraju  Adut Akech, Jing Wen i Rianne Van Rompaey, zbilja se doima posve drugačijom od onoga što smo naviknuli vidjeti od Fendija tijekom vladavine Karla Lagerfelda – vizuali su šareni i razigrani te zrače nekom neodoljivom pozitivnom vibrom. Je li ovo najava nekog novog zaokreta? Ne znamo, no jedva čekamo vidjeti u kojem će smjeru otići taj novi Fendi.

Piše: T.L.

Fotografije: Fendi

Pročitajte i...

Kćerka Jude Lawa u novoj kampanji brenda Fendi

Pamtimo je kao slatku djevojčicu slavnog tate, no Iris Law izrasla je u pravu ljepoticu...

Outfiti za zlatni kavez po uzoru na Betty Draper

Prelijepa i mrvicu neuravnotežena supruga Dona Drapera cijelu prvu sezonu „Mad Mena“ gotovo pa nikad nije izlazila iz kuće, prešetavajući se po svom zlatnom kavezu u haljinama raskošnog cvjetnog printa. Copy-paste!

Winnie Harlow i Shannon Hamilton s novom Fendi baguette torbicom

Fendi predstavlja nove modele popularnih Baguette torbica

Kako ih nose Winnie Harlow i Shannon Hamilton?

Divan editorijal s Fendi SS2020 kolekcijom u glavnoj ulozi

Lookbook zbog kojeg jedva čekamo toplije dane

Na milanskom tjednu mode rodio se novi trend

Primjetili smo mnogo zanimljivih primjeraka na revijama Max Mare i Fendija

Provedite dan kao Choupette Lagerfeld, Karlova obožavana mačka

Nova igrica dostupna je na službenoj stranici Karla Lagerfelda

▲ Povratak na vrh