Nova kolekcija za Versus Versace

Versus Versace
22.05.2015.

Donatella Versace ima svoje planove za brend namijenjen mlađoj populaciji

Donatella Versace uvijek je stvari voljela raditi na svoj način pa je u istom duhu prošli tjedan sasvim neočekivano predstavila novu Versus kolekciju u izvedbi mladog Anthonya Vaccarella.

A sve u jeku elaboriranih cruise kolekcija pariških couture kuća zbog kojih su modni urednici u tjedan dana doslovno preletjeli pola svijeta. No, to što je Donatella je ponudila nešto sasvim drugačije – jesensku kolekciju usred Londona – naravno ne znači manjak ekskluzivnosti ili provokacije.

Ipak govorimo o glamuroznoj Versace obitelji. Uz prepoznatljive elemente poput crne boje, kože i velikih kopči, ovo je ipak nova, staloženija vizija Versusa. Inspiraciju za svoju premijernu kolekciju, mladi je Belgijanac pronašao u britanskoj pop-sceni devedesetih i fotografijama Versus grunge faze koje je u to vrijeme svojim objektivom snimio Bruce Webber.

 

 

Svih sedamnaest modela intrigiraju idealnim omjerom nosivosti i seksepila, rocka i glamura, i nesumnjivo će među mladim generacijama biti odlično prihvaćeni. A kako bi domišljato preduhitrila konkurenciju čiji će jesenski modeli u dućanima biti dostupni tek za par mjeseci, Donatella je ovu kolekciju već ustupila u online kanalima.

Piše: Maja Karnik
Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

Povijesna revija za Versace

Prvi put ikada Donatellinom su pistom prošetale tri fantastične plus-size modelke: Jill Kortleve, Alva Claire i Precious Lee

Donatella Versace svira bubnjeve u novoj Versace kampanji

Spremni smo plesati kako Donatella svira

U pripremi je bogata aukcija vintage Versace komada iz 90-ih!

Rujan donosi pravu poslasticu za modne kolekcionare

T-shirt koji obožavaju sve trendseterice

Donatella Versace, Chiara Ferragni i Faretta samo su neka od imena koja obožavaju ovu majicu

I Versace prestaje koristiti krzno

"Krzno? Ja sam završila s tim," rekla je Donatella Versace u nedavnom intervju za časopis The Economist

▲ Povratak na vrh