Novi modni časopis na londonskoj sceni

21.09.2015.

1 Granary osvojio je i Annu Wintour

London je uvijek bio poseban u modnom smislu. Prepoznatljiv po smjeloj uličnoj modi i buntovnom mentalitetu nesklonom ičemu ziheraškom, britanska je metropola kroz godine postala dinamičan poligon modnih eksperimenata i inovacija.

Zbog toga ne čudi što je baš na tom terenu nastao jedan od najinspirativnij modnih časopisa novijeg doba koji je čak i Anna Wintour opisala kao „osvježenje u moru predvidivosti“.

 

1 Granary broj 3

 

Radi se o studentskom listu fakulteta Central Saint Martins zanimljivog naziva 1 Granary. Iako je nedavno izašao tek treći broj, student su već surađivali s veličinama poput Nick Knighta i Christophera Kanea. Izdanje fascinira estetikom i sadržajem, a osnivačica i urednica Olya Kuryshchuk objašnjava kako je časopis nastao: „Potaknuti željama studenata i diplomanata, odlučili smo pokazati kako ne namjeravamo čekati ostale da počnu mijenjati stvari. Shvatili smo da sami možemo poticati promjene i preispitivati postojeće stanje u industriji.

A to postojeće stanje rezultat je sve izraženije komercijalne strane mode i modnog izdavaštva koja ne dozvoljava previše kreativnosti i revolucionalnih ideja. Kao studentski list, 1 Granary time je neopterećen pa je za očekivati kako ćemo na njegovim stranicama i ubuduće nalaziti sasvim drugačije modne priče.

Piše: Maja Karnik
Fotografije: press

Pročitajte i...

Ugašen je slavni magazin Interview kojeg je osnovao Andy Warhol

Magazin Interview kojeg je slavni Warhol osnovao 1969. je ugašen, piše Guardian

Donosimo dijelić atmosfere sa subotnjeg ELLE Boutiquea

Pogledajte kako smo se proveli na prošlotjednom ELLE Boutiqueu!

Beach, please!

„Kad je nebo puno zvijezda, a more mirno i toplo, čovjek ima osjećaj da lebdi u svemiru“, konstatirala je glumica Natalie Wood. Ima li što ljepše od dana na plaži? Ili još bolje, večeri! Vrijeme je za putovanje prema moru, a ovo su cool sitnice koje bismo rado ponijeli sa sobom....

Jeste li pročitali srpanjski Elle u digitalnom izdanju?

Čitajte Elle i u digitalnom formatu! Vaš omiljeni magazin možete naručiti online i čitati ga u elektronskom obliku, pojedinačno ili putem pretplate. Jednostavno i sigurno kroz par klikova dođite do omiljenog Elle sadržaja

Nenad Sovilj donosi novu kolekciju - konkretnog ali i simboličnog značenja - Metamorphosis

Jeste li ikada promijenili svoj stav? Kada, zbog koga ili čega? Neka nakit to napravi za vas.

▲ Povratak na vrh