Otvoren natječaj za mlade dizajnere

19.02.2014.

Otvoren je regionalni natječaj za mlade modne dizajnere - LIFT by Perwoll, organiziran u sklopu sajma mode ZONA 45

Sajam mode održat će od 9. do 11. svibnja na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu. Platforma LIFT by Perwoll pokrenuta je upravo s ciljem pružanja podrške mladim neafirmiranim dizajnerima. Osigurati kreativno-poslovni razvoj i medijsko etabliranje novih generacija regionalnih dizajnerskih kreativaca misao je vodilja ovog projekta.

Adela Kliškić i Nikola Barbir, Aleksandar Žarevac, Matija Čop, Katja Kuhar, Morana Krklec, Silvio Ivkić i Marija Kulušić mlada su dizajnerska imena koja svojim uspjehom potvrđuju značaj cijelog koncepta, a koji su svoje prve dizajnerske korake napravili upravo kroz projekt LIFT by Perwoll te u samo nekoliko sezona pronašli svoje mjesto na regionalnoj modnoj sceni. Drugi korak bilo je prikazivanje autorskih kolekcija na već etabliranom modnom tjednu Perwoll FASHION.HR-u, rame uz rame najboljih domaćih modnih dizajnera.

 

Marija Kulušić i Silvio Ivkić

Marija Kulušić i Silvio Ivkić

 

Natječaj je otvoren do 24. ožujka 2014. godine, a mogu mu pristupiti svi studenti studija tekstilnog dizajna i komplementarnih modnih škola/fakulteta iz cijele regije, bez obzira na status (redovni, izvanredni) i godinu pohađanja studija, kao i studenti koji su diplomirali unazad dvije godine.

Finalna revija natječaja LIFT by Perwoll održat će se u svibnju, u sklopu regionalnog sajma mode ZONA 45 kada će stručni žiri donijeti konačnu odluku o pobjedniku. I ove godine pobjednik natječaja osvojit će vrijednu nagradu, samostalan izložbeni prostor na regionalnom sajmu mode 2015. godine te nastup na sljedećem izdanju domaćeg tjedna mode Perwoll FASHION.HR.

Fotografije: press

Pročitajte i...

Dizajneri na koje morate obratiti pažnju na nadolazećim tjednima mode

Koje nove dizajnere pratimo u New Yorku, Londonu, Milanu i Parizu ove jeseni?

Pogledajte sjajne kolekcije mladih snaga hrvatskog dizajna

U ponedjeljak će se u predvorju kina SC održati još jedan DIPMOD, revija diplomskih kolekcija studenata Tekstilno-tehnološkog fakulteta

Jasmin Đenčić

Prvi modni editorijal sedam najboljih dizajnera LIFT-a

Sedam mladih dizajnera predstavlja svoje kolekcije

Dizajn Ane Bogdan nadahnut radovima Joana Miróa

Splitska dizajnerica Ana Bogdan, nakon uspješnog nastupa na BIPA FASHION.HR-u, predstavlja kampanju za kolekciju proljeće/ljeto 2015. kojom je osvojila simpatije modne kritike

LIFT otvara vrata najboljim mladim dizajnerima

Regionalni natječaj LIFT by Perwoll i ove godine bira najbolje mlade modne dizajnere u Hrvatskoj i regiji

▲ Povratak na vrh