Outfiti za zlatni kavez po uzoru na Betty Draper

07.04.2020.

Prelijepa i mrvicu neuravnotežena supruga Dona Drapera cijelu prvu sezonu „Mad Mena“ gotovo pa nikad nije izlazila iz kuće, prešetavajući se po svom zlatnom kavezu u haljinama raskošnog cvjetnog printa. Copy-paste!

Timing je savršen. S obzirom da smo se posljednjih tjedana sve pretvorile u očajne kućanice, jedino što nas može spasiti od potpunog ludila (i nošenja pidžama 0-24) jest ljubav prema modi! Jedna od najdominantnijih fashion tendecija ovog proljeća definitivno su krupni cvjetni printevi koji asociraju ne samo na odjeću, već i na tapete iz 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća,  a koje smo imali prilike vidjeti na brojnim revijama, od one Christophera Kane pa do Fendija. Zahvaljujući pomaknutim siluetama retro uzorci su dobili modernistički štih i u nama probudili uspomenu na neke nezaboravne ikone stila, poput Brigitte Bardot, Anne Karine i Twiggy.

Lude sedamdesete ove sezone ekspresno stižu u naše ormare, a modna mantra, ako se pita Christophera Kanea glasi „Eco sexuals!“.  To je, naime, naziv njegove proljetne kolekcije posvećene raskošnoj flori koja ga je inspirirala i koju smatra veoma uzbudljivom i seksi. Trigger je bila fotografija koju je popularni dizajer snimio u svom lokalnom parku, London Fields, puno prije karantene, a iz koje je „procvala“ fantastična modna kolekcija prepuna komada koje bismo rado udomili.  Retro reminiscencije iz sezone u sezonu oblikuju modnu stvarnost,  a ovo su naši omiljeni komadi posvećeni flower power eri.

Piše: Jasmina Rodić

Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

Recite zbogom fashion kalendaru na koji ste navikli

Saint Laurent i Gucci podvukli su crtu

Kćerka Jude Lawa u novoj kampanji brenda Fendi

Pamtimo je kao slatku djevojčicu slavnog tate, no Iris Law izrasla je u pravu ljepoticu...

Veliki povratak old school suknje iz 70-ih

Sedamdesete su opet aktualne

Ilustracija za Gucci Beauty kampanju

Gucci ilustracije spajaju humor i make-up u karanteni

Neobična kampanja za proljeće 2020.

Gucci kampanja s konjima

Neodoljive fotografije konja iz posljednje Gucci kampanje

Modna kuća želi da upoznate glavne likove

Winnie Harlow i Shannon Hamilton s novom Fendi baguette torbicom

Fendi predstavlja nove modele popularnih Baguette torbica

Kako ih nose Winnie Harlow i Shannon Hamilton?

▲ Povratak na vrh