Outfiti za zlatni kavez po uzoru na Betty Draper

07.04.2020.

Prelijepa i mrvicu neuravnotežena supruga Dona Drapera cijelu prvu sezonu „Mad Mena“ gotovo pa nikad nije izlazila iz kuće, prešetavajući se po svom zlatnom kavezu u haljinama raskošnog cvjetnog printa. Copy-paste!

Timing je savršen. S obzirom da smo se posljednjih tjedana sve pretvorile u očajne kućanice, jedino što nas može spasiti od potpunog ludila (i nošenja pidžama 0-24) jest ljubav prema modi! Jedna od najdominantnijih fashion tendecija ovog proljeća definitivno su krupni cvjetni printevi koji asociraju ne samo na odjeću, već i na tapete iz 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća,  a koje smo imali prilike vidjeti na brojnim revijama, od one Christophera Kane pa do Fendija. Zahvaljujući pomaknutim siluetama retro uzorci su dobili modernistički štih i u nama probudili uspomenu na neke nezaboravne ikone stila, poput Brigitte Bardot, Anne Karine i Twiggy.

Lude sedamdesete ove sezone ekspresno stižu u naše ormare, a modna mantra, ako se pita Christophera Kanea glasi „Eco sexuals!“.  To je, naime, naziv njegove proljetne kolekcije posvećene raskošnoj flori koja ga je inspirirala i koju smatra veoma uzbudljivom i seksi. Trigger je bila fotografija koju je popularni dizajer snimio u svom lokalnom parku, London Fields, puno prije karantene, a iz koje je „procvala“ fantastična modna kolekcija prepuna komada koje bismo rado udomili.  Retro reminiscencije iz sezone u sezonu oblikuju modnu stvarnost,  a ovo su naši omiljeni komadi posvećeni flower power eri.

Piše: Jasmina Rodić

Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

Kako je Harry Styles učinio traper hlačice vrućima

... dok šeće u vrtu i raspravlja o umjetnosti.

Pet fantastičnih knjiga koje su inspirirale modne kolekcije

Moda i književnost se vole: Virginia Woolf x Comme des Garçons, Frankenstein x Prada…

#FashionReinvention prema receptu slavnih svjetskih dizajnera

Dok odbrojavamo dane do devetog izdanja Elle Style Awards, ove godine u znaku #FashionReinvention kampanje, osvrćemo se na rad nekolicine modnih kuća koje su kroz godine proživjele vlastite reinvencije, više ili manje uspješno.

Apsolutni početnici u redateljskoj fotelji

Filmska naiva za dizajnerske veterane

Ikonički pixie nezaboravne Twiggy nastao je… slučajno!

Iako je modelku teško zamisliti bez kratke frizurice, zvijezda šezdesetih kaže da je kultni look zapravo nastao igrom slučaja – i započeo njezinu karijeru

Imate li u ormaru 190 $ koje ste zamalo bacili?

Jeste li se u posljednjem velikom pospremanju ormara skoro riješili komada odjeće koje Gucci smatra posljednjim krikom mode?

▲ Povratak na vrh