Prada spašava svijet!

16.09.2019.

Svaki novi podvig ekološki je promišljen

Talijanski brend postavio je šator u Selfridgesu ovog tjedna, a popunio ga je planinarskim čizmama, ruksacima, bombericama i svom luksuznom kamperskom opremom koju možete zamisliti.

Planinarski twist na ovosezonske čizme iz ready-to-wear kolekcije, maskirne najlonske bomber jakne i ruksaci s mnogo džepova – u osnovi, sve što vam je potrebno za uber-šik kampiranje, ako vaša kampiranja uključuju susret s divljinom dok vas štiti moderan talijanski dizajn od glave do pete.

Među ribičkim šeširima i debelim čarapama, međutim, istaknuo se jedan posebno iznenađujuć predmet: boca za vodu od nehrđajućeg čelika ukrašena Pradinim potpisom. Stoji od od 40 do 60 £, a neki su modeli dostupni online. Za jedno ime u biznisu mode, biti ekološki osvješten transcendiralo je običan trend i postalo obavezna stavka, ako neki brend želi biti smatran luksuznim i relevantnim, to jest.

Bočica je dostupna u širokom rasponu boja i najrecentniji je korak marke prema održivosti, a u posljednje ih je vrijeme zaista bilo. Ranije ove godine, luksuzna kuća izumila je kultni najlonski materijal kako bi ga učinila održivijim, rekreirajući šest Pradinih klasičnih torbi od recikliranog najlona. Talijanska je dama također obećala da će svi najlonski predmeti s njenim potpisom biti izrađeni od reciklirane tkanine do 2021. godine.

Prošlog je mjeseca Prada bila i među 32 modne kompanije koje su potpisale Modni pakt – sporazum usmjeren na smanjenje stakleničkih plinova, s naglaskom na održivost.

Tko zna? Možda ćemo već sutra srkati smoothieje iz nehrđajućih boca kroz metalne slamke koje smo upoznali ranije ove godine.

Piše: D.M.

Pročitajte i...

Pet fantastičnih knjiga koje su inspirirale modne kolekcije

Moda i književnost se vole: Virginia Woolf x Comme des Garçons, Frankenstein x Prada…

Divna inicijativa iz kuće Alexander McQueen

Vjetar u leđa mladim talentima

Sva lica modne kuće Prada za toplu sezonu

Kako talijanska kuća vidi modno proljeće?

▲ Povratak na vrh