Price on request otvorio showroom i predstavio novu kolekciju

21.01.2020.

Price on request Grande Opening report

O senzacionalnom dvojcu Price on request koji čine Gala Marija Vrbanić i Filip Vajda pisali smo već puno puta, a predstavljanje nove kolekcije i otvaranje showrooma najavili su za početak godine prije nekoliko mjeseci, između ostalog, u blic intevjuu povodom ELLE Boutiqea. Održali su svoju riječ i u subotu otvorili dugo iščekivani showroom na zagrebačkoj adresi Kneza Mutimira 3, a mi smo ga imali priliku među prvima posjetiti!
Što se samog showrooma tiče, smješten je u građanski stan s početka prošlog stoljeća, a uređenje prostora potpisuje arhitektonski ured Biro. Velike prostorije s visokim stropovima, stilski namještaj i oprema suprotstavljeni su brzim i suvremenim kreativnim procesima brenda. Postavljeni koncept pomiruje i naglašava razlike zatečenog stanja i novoplaniranog sadržaja koji obuhvaća showroom, mjesto kreativnog rada, ali i privremenog stanovanja. Unutar stana je “izrezan” volumen, stvorena je praznina za prezentaciju rada: od koncepta do konkretnih odjevnih predmeta.
Nakon otvorenja i popratnog partyja Gala je objasnila “Time Machine” koncept eventa i najavila buduće projekte: “Kako je showroom podijeljen u 3 glavne sobe, a sve ih zajednički spaja tlocrtni kubus koji je vizualno odijeljen od ostatka showrooma, tako smo i otvorenje podijelili u 3 cjeline (past-present-future), a u svakoj od soba bio je prikazan jedan dio. Sve zajedno objedinjeno čini presjek onoga čime se mi kao brend bavimo. U glavnoj sobi bio je prikazan past aspekt, dakle ono s čime smo krenuli, pret-a-porter odjeća koja se razvila u XD upcycling, a povodom otvorenja launchali smo i premijerno u Hrvatskoj predstavili SS20 kolekciju. U ulazoj sobi, bio je predstavljen PRESENT aspekt, nasa nova LIFE COACHING SERVICE linija, a u radnoj, FUTURE sobi bio je prikazan sneak peek projekta koji spaja virtualni i stvarni prostor u aspektu odijevanja i na kojem radimo zadnjih godinu dana, a koji će u skoroj budućnosti biti predstavljen.Na otvorenju i after partyu u Cab Clubu pustala je DJ-ica Amelia Holt i New Yorka, uz podršku nasih lokalnih DJ-a. Sam party planira se nastaviti i u budućnosti, a radimo ga zajedno s kolektivom iz Čakovca imena Loše Društvo.”

Galeriju fotografija s eventa pogledajte u nastavku, a više o aktualnim projektima i budućim planovima pročitajte u intervjuu s Galom Marijom Vrbanić u posljednjem broju ELLE časopisa koji je od jučer na kioscima! 
Tekst: L.H:
Fotografije: Ivor Lapic i Matej Jurcevic

Pročitajte i...

lovro krčar

Korzeti i pancirke: Nova kolekcija Lovre Krčara za urbane buntovnike

Glavna zvijezda kolekcije je maskirni uzorak koji se uklapa u sve kombinacije

5 razloga zašto mrzim online shopping

Na netu sam pronašla fantastičnu jarkožutu haljinu, kao stvorenu za preplanuli ten i vruće ljetne večeri. Očarano sam promatrala fotografiju tamnoputog modela u toj boho ljepotici ukrašenoj ženstvenim voluminoznim volanima i prst je sam poletio prema 'kupi'. Danas je stigla. Izgledam kao jeftina kremšnita.

casadei

Čizme i cipele koje će se nositi generacijama inspirirane su glazbom

Kraj mjeseca smo obilježili još jednim Zoom sastankom, ovog puta sa Ariannom Casadei, pripadnicom treće generacije obitelji Casadei koja nam je predstavila novu kolekciju za jesen/zimu 2021. godine

ahluwalia x ganni

Neobična modna suradnja s održivim predznakom: Ahluwalia x Ganni

Ključne riječi koje opisuju ovu kolekciju: održiva moda i londonska klupska scena

ogrlice

Kako nositi nanizane ogrlice po uzoru na fashionistice?

EmRata, Dua Lipa, Bella i Riri obožavaju kombiniranje različitih oglica, a jasno je i zašto: izgleda vrlo cool!

▲ Povratak na vrh