Punk meets poetry – nova kolekcija Andreas Kronthaler for Vivienne Westwood

06.10.2020.

Vizija održive mode i esencijalnih komada u novoj kolekciji Vivienne Westwood.

Nova kolekcija Andreas Kronthaler for Vivienne Westwood za proljeće/ljeto 2021. odraz je nove percepcije luksuza i pogleda na modu budućnosti: mala kolekcija od prirodnih materijala poput organskog pamuka i viskoze, te recikliranog poliestera.

Kolekcija je nastala prije pandemije Covida-19, a način na koji je predstavljena inspiriran je životom dizajnera za vrijeme karantene: čitanjem poezije u kućnoj atmosferi, fokusirajući se samo na ono esencijalno, provodeći vrijeme u intimnom krugu.

U videu Andreasa Kronthalera kojim je virtualno predstavljena kolekcija, Westwood, Kronthaler i modeli Sara Stockbridge i Vita, s visokim baroknim i punk frizurama, raskošnim svilenim haljinama s korzetima i pastelnim satenskim cipelama na potpeticu, recitirajući poeziju, svirajući harfu, kontrastiraju jednostavnom bijelom interijeru i slika su luksuza za novo vrijeme.

Piše: Kristina Stakor

Foto i video: Andreas Kronthaler for Vivienne Westwood

Pročitajte i...

ELLE throwback: najglamurozniji lookovi s prošlogodišnjih ELLE Style Awards

Prošle godine na današnji dan art deco dvorane hotela Esplanade bile su scenografija najglamuroznijeg modnog događaja - ELLE Style Awards!

Na koje sve načine trendseterice nose šalove i marame?

Inovativni načini da začinite svoje odjevne kombinacije u hladnije dane

Jesenske kombinacije za romantičare sa stavom!

Vidjeli ste te parove… ona nosi chic oversized košulju na kožne hlače i čizmice, a on vestu, traperice i tenisice. Zagrljeni prolaze kroz grad u nekom svom ritmu i izgledaju vrlo zaljubljeno i vrlo stylish. I uvijek se pitate kako se uspijevaju tako uskladiti i gdje nalaze te statement komade.

Nanny Fine - neočekivana modna inspiracija 2020.

Modnu inspiraciju potražile smo u camp ikoni 90-ih i pronašle komade od umjetnog krzna koji vrište: Miss Fiiiiine!

▲ Povratak na vrh