Raf Simons ponovno surađuje s indie miljenicima

27.11.2019.

Sprema se suradnja koja će razveseliti fanove dizajnera podjednako kao i fanove dream pop senzacije

U zadnje je vrijeme teško popratiti koji dizajner izvršava kreativne odluke za koju modnu kuću. Galliano je, primjerice, iako je odavno u Margielinoj kući, ostao sinonim za Dior. Marc Jacobs se našao kao vođa timova u Perry Ellisu, svojoj vlastitoj kući i Louisu Vuittonu. Raf Simons, primjerice, navodio je brzi modni ritam kao razlog što je odustao od posla prvo u Dioru, a kasnije u Calvinu Kleinu, no možda prevelika brzina i nije bila glavni razlog s obzirom da je završio u Fred Perryju. Njegova je posljednja kolekcija lansirana prije samo nekoliko tjedana, a legendarni belgijski dizajner na svojoj je službenoj Instagram stranici nagovijestio nadolazeću suradnju, kratko i (ne)jasno.

Objavio je crno-bijele fotografije, portrete članova The xx, britanskog indie pop benda prepoznatljivog sanjivog glazbenog stila, u crnim dolčevitama s oznakama „X“. Popratni opis glasi: „Raf Simons / The xx uskoro stiže!“. Časopis System također je označen u postu, a daljnji detalji naizgled bi trebali biti otkriveni kada njegov najnoviji broj ovog tjedna dospije na police.

Vjerniji obožavatelji sjetit će se kako je Raf Simons već surađivao s The xx-om te fotografom i filmskim producentom Alisdairom McLellanom na glazbenom spotu za „I Dare You“ 2017. godine u kojem glavnu ulogu igra mlada glumica kojoj svi predviđaju ogromnu budućnost, Millie Bobby Brown. Hoće li biti riječ o novom video spotu ili liniji odjeće, možemo samo nagađati, no čini se da je Simons odlučio odraditi seriju kolaboracija, s obzirom na to da je ovo još jedna u nizu nakon Dr. Martensa i Temple.

Piše: D.M.

Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

▲ Povratak na vrh