Rijetka prilika da se dokopate originalnih kreacija velikog modnog revolucionara

28.02.2019.

Vintage Margiela na aukciji

Paralelno s predstavljanjem nove kolekcije na tjednu mode u Parizu, gdje je John Galliano Margielinu jesen/zimu 2019. odjenuo u jednostavnu, ozbiljnu i vrhunski skrojenu garderobu, online aukcijska kuća Artcurial je pokrenula aukciju vrijednih Martin Margiela komada nastalih između 1989. i 2009. godine.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ARTCURIAL (@artcurial__) on

 

Time će ljubitelji Margieline avangardne i revolucionarne estetike imati priliku dokopati se nekih od njegovih najneobičnijih komada, poput salonki s uzorkom poštanskog pakiranja Fragile iz 2006. ili legendarnih Tabi-čizama iz 2003. godine. „Maison Margiela ove godine slavi dvostruku obljetnicu,“ pojasnila je Pénélope Blanckaert, Artcurialova umjetnička direktorica.

 

 

„Prva obilježava četrdeset godina od nastanka modne kuće Maison Martin Margiela, a druga dvadeset godina od Margielinog odlaska s njenog čela. Mi smo ovom aukcijom odlučili odati počast velikom dizajneru i njegovoj kreativnoj ostavštini koja i danas nastavlja inspirirati nove generacije dizajnera.“

 

 

Aukcija je ovaj tjedan otvorena online izložbom koja će trajati sve do 6. ožujka nakon čega će zainteresirani do 11. ožujka imati priliku nadmetati se za sve ponuđeno. Ako volite Margielu i dugo čekate priliku da se dokopate dijela njegovog originalnog repertoara, svakako posjetite Artcurial.com.

Piše: M.K.
Fotografije: Instagram @artcurial_

Pročitajte i...

Vintage, već nošeno i reciklirano: 3 stylinga koja će vaše krpice 'spasiti' od koša za smeće

Stilistica Marcela Vrček ‘složila’ je i osobno prezentirala sasvim posebne modne kombinacije – s odjećom iz vintage dućana, koju je savršeno spojila s tenisicama napravljenim od 30% recikliranih materijala

Zašto tržište rabljenom odjećom buja dok sve drugo tone?

Renesansa cirkularne mode: vremena su se promijenila, a traganje za vintage blagom i kupovinom rabljene odjeće svukli su sa sebe veo srama i zadobili zasluženu popularnost. A, moramo priznati, i ponešto finije „buvljake“.

Balkan boutique: klikom do vintage chica

Vintage moda se vraća u punom sjaju!

▲ Povratak na vrh