5 zapaženih trendova na tjednu mode u New Yorku

17.02.2021.

Ready-to-wear tjedan mode u New Yorku je u punom jeku, a mi smo već prepoznali par vodećih trendova za jesen i zimu

CFDA, na čijem je čelu Tom Ford, ove je godine najavila da neće biti klasičnog rasporeda njujorškog tjedna mode kao dosada, već da će objaviti kalendar američkih kolekcija. I dok neki dizajneri ustraju u prezentacijama putem revija, brojni su se upotpunosti okrenuli digitalnoj sferi, a primijećeno je da se na dosadašnjem kalendaru ne pojavljuju neka od najzvučnijih imena poput Calvina Kleina, Ralpha Laurena, Marca Jacobsa i Michaela Korsa. Ipak, to ne znači da nismo imali prilike uživati u novim kolekcijama, na koje je vidno utjecao novi način života.

Ulla Johnson, Jason Wu, Markarian i Prabal Gurung samo su neki od brendova koji su već predstavili svoje kolekcije, a budući trendovi mogu se svesti pod nekoliko zajedničkih nazivnika. Tako ćemo najesen u trgovinama, ormarima te na ulicama viđati brojne verzije kariranog, ali i mnogih drugih printeva. Teksture poput krupnog pletiva, plisea, krzna i perja također su prisutni kod nekolicine dizajnera, a čini se da su dizajneri prigrlili boje koje je najavio Pantone, pa dominiraju nijanse žute, sive, vatreno crvene, fuksije, terakote i drugih zemljanih tonova.

Izdvojene lookove pogledajte u nastavku.

Karirano

Teksture

Glamur

Pantone paleta

Uzorci

Piše: Kristina Stakor

Foto: Profimedia

Pročitajte i...

5 razloga zašto mrzim online shopping

Na netu sam pronašla fantastičnu jarkožutu haljinu, kao stvorenu za preplanuli ten i vruće ljetne večeri. Očarano sam promatrala fotografiju tamnoputog modela u toj boho ljepotici ukrašenoj ženstvenim voluminoznim volanima i prst je sam poletio prema 'kupi'. Danas je stigla. Izgledam kao jeftina kremšnita.

ogrlice

Kako nositi nanizane ogrlice po uzoru na fashionistice?

EmRata, Dua Lipa, Bella i Riri obožavaju kombiniranje različitih oglica, a jasno je i zašto: izgleda vrlo cool!

Retro drama za suvremen modni statement

Velike kragne za outfite za pamćenje

5 savršenih glam kombinacija za proljeće

Pet proljetnih outfita za odvažne žene kojima nećete moći odoljeti

Trend alert: Puf rukavi

Dodajmo volumen - rukavima!

▲ Povratak na vrh