‘Zvjezdani ratovi’ na modnoj pisti

13.02.2014.

Modna kuća Rodarte iznenadila svilenim haljinama na kojima su se našli likovi kultnog filma

Sestre Kate i Laura Mulleavy ove su godine predstavile vjerojatno najbolju kolekciju u njihovim karijerama, a modni svijet je na društvenim mrežama poludio za njihovim haljinama s detaljima iz legendarnih Zvjezdanih ratova.

Inspirirane osamdesetima u kojima su odrastale, nisu mogle izostaviti jedan od najvažnijih filmova tog desetljeća pa su likove kao što su  Luke Skywalker, Yoda, C-3PO i R2-D2 smjestile na svilene haljine, i to njih pet (iako nam nedostaje Princeza Leia).

 

Rodarte

 

Sestre su čak kontaktirale Disney, koji je kupio Lucas Film redatelja Georgea Lucasa, kako bi dobile njihov blagoslov i dozvolu da se lica likova nađu u kolekciji. Za tu prigodu zavirile su i u arhivu gdje su pronašle fotografije za print. Scenarist i redatelj filma, George Lucas, već je gledao reviju modnog brenda Rodarte 2012., a ove je godine u prvom redu do njega sjedila Kraljica Amidala, Natalie Portman.

 

Rodarte

 

Nažalost, haljine se neće naći u prodaji, ali iduće jeseni biti će dostupne za snimanja i potencijalne izložbe.

 Foto: Imaxtree

Pročitajte i...

Retro drama za suvremen modni statement

Velike kragne za outfite za pamćenje

Trend: zimski pupoljci

Inspirirajte se modelima slavnih dizajnera zaljubljenih u makove, ruže, kamelije i ostale cvjetne otiske u stilu 60-ih i 70-ih

Rajski vrtovi na reviji Rodarte

Bajkoviti svijet američkog brenda

▲ Povratak na vrh