Što nam sprema Riccardo Tisci?

18.10.2017.

Givenchy je pod vodstvom Clare Waight Keller krenuo dalje. A što namjerava Riccardo Tisci?

Iako je s pozicije kreativnog direktora za Givenchy odstupio još u veljači ove godine, Tisci je još uvijek bez novog zvučnog angažmana pa su sve češće spekulacije o tome gdje će proslavljeni dizajner nastaviti karijeru.

Versace je svakako najčešće spominjana opcija iako su iz talijanske kuće negirali glasine. Sam Tisci se o toj temi nije izjašnjavao, ali je otkrio kako ozbiljnije razgovore o poslu ostavlja tek za 2018. godinu.

“Ove godine sam si odlučio priuštiti dulji odmor,” izjavio je u razgovoru za GQ. “Svo to slobodno vrijeme mi je omogućilo da stvari sagledam iz drugog kuta i shvatim što želim dalje.”

Za početak, odradio je odličnu modnu suradnju za Nike koja je upravo predstavljena u New Yorku. Kolekcija je orijentirana na NBA s obzirom da je Nike ove godine Adidasu preoteo dizajn službenih dresova svih NBA momčadi.

Za Nike je to veliki uspjeh i nevjerojatan marketinški potez, a suradnja s proslavljenim talijanskim dizajnerom dodatno je začinila priču. Tisci je za ovu prigodu dizajnirao komade prikladnije za vrijeme izvan košarkaškog terena – bombericu s bedževima, nekoliko majica, trenirku, oxfordicu, ali i redizajn legendarnih Air Force 1 tenisica.

Kolekciju je posvetio zamišljenoj NBA momčadi – Victorious Minotaurs – i dao joj jedinstven pečat koji će zasigurno privući sportaše istančanog stila. Za početak, odličan povratak na scenu. Nastavak priče zasigurno slijedi vrlo brzo.

Piše: Maja Karnik
Foto: Nike / Elle.hr arhiva

Pročitajte i...

Što čeka Givenchy nakon odlaska Clare Waight Keller?

Igra modnih glazbenih stolica nastavlja se unatoč trenutnoj situaciji!

Kendall i sestre Hadid u divnoj Burberry kampanji

Je li ovo "it" kampanja sezone proljeće/ljeto 2020.?

Kakve je tenisice američka psihijatarica dizajnirala za Nike?

Jesu li princ William i Kate već naručili svoj par?

Spužvabob kao zvijezda nove šarene Nike linije

Sportski div u suradnji sa zvijezdama pop kulture i sporta

▲ Povratak na vrh