Testinov novi projekt

Mario Testino
30.09.2016.

Upravo je pokrenuo zanimljivu platformu miramira.tv gdje je posjetiteljima predstavlja djelić svog fantastičnog svijeta

Za Maria Testina moglo bi se reći da je dosegao Olimp modne fotografije. A ipak, unatoč uspjehu o kojem neki novi klinci mogu tek sanjati, Testino nema mira i stalno je u potrazi za novim uzbuđenjima.

Između ostalog, zanimaju ga moderne tehnologije i oblici komunikacija pa je upravo pokrenuo zanimljivu platformu miramira.tv gdje je posjetiteljima predstavlja djelić svog fantastičnog svijeta. ‘Mira mira’ na španjolskom znači ‘vidi vidi’ i zapravo je podsjetnik na sve ono zanimljivo što možemo propustiti, ako zaboravimo gledati.

Testinov novi projekt obuhvaća dosad neobjavljene fotografije, putopise, dnevnike, snimke u pauzama službenih snimanja, razgovor s dugogodišnjom prijateljicom Kate moss i još mnogo, mnogo toga. „Miramira mi omogućuje da svijetu pokažem što sam vidio, što je privuklo moju pažnju i što mi se svidjelo,“ napomenuo je prilikom predstavljanja stranice.

„Posljednjih trideset i pet godina radim za modne urednike i kreativne direktore i krajnji rezultat snimanja uvijek je bila njihova vizija, njihov glas. Da, ja bih snimio te fotografije, ali bi na kraju dana Anna Wintour ili Christopher Bailey ili Michael Kors odlučivali što će se objaviti. Ovdje glavnu riječ imam ja.“ No, Miramira nije samo zabavna platforma za sve one koji traže malo vizualne stimulacije i inspiracije. Testino je želi koristiti za kreiranje digitalnog sadržaja i razvijanje projekata s medijima ili drugim partnerima.

Testino se ovime potvrdio kao pravi vizionar među fotografima. Iako je navršio šezdeset i jednu, još ne planira u mirovinu i pun je ideja koje uskoro namjerava realizirati. „Jako je važno biti otvoren za nova iskustva i prilike. Znatiželja je najveći dar koji možete posjedovati,“ smatra. Pametnome dosta.

Piše: Maja Karnik
Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

Što će se zapravo dogoditi sa slavnim modnim fotografima optuženima za seksualno uznemiravanje?

New York Times je u subotu objavio veliku priču u kojoj donose svjedočanstva modela koji si bili žrtve seksualnog uznemiravanja dvaju modnih fotografa, Brucea Webera i Marija Testina. Anna Wintour je nedugo nakon toga objavila da više neće surađivati ni s jednim od dvojice slavnih fotografa. No, hoće li to doista biti tako?

Posebna izložba u povodu 20. godišnjice smrti princeze Diane

Jedan od najvećih fotografa današnjice Mario Testino bio je omiljeni fotograf pokojne Diane

'Wonderlust' u režiji Michaela Korsa i Maria Testina

Novi parfem popularnog dizajnera predstavljen je romantičnom kampanjom snimljenom na Karibima

Pogledajte karate poteze Gigi Hadid u visokim potpeticama

Snimanje nove kampanje za poznati brend cipela Stuart Weitzman za Gigi je bio pravi izazov

Slavne majka i kći u zajedničkom editorijalu

Cindy Crawford i njezina kći Kaia Gerber zajedno su stale ispred Testinovog objektiva za novi francuski Vogue

Mario Testino

Slavni fotograf nakratko preuzeo novu ulogu

Talijanski Vogue ove veljače pršti od veselja i pozitive, a osmislio ga je gost urednik Mario Testino

▲ Povratak na vrh