Tim Walker snimio genijalnu kampanju za Kate Spade

18.01.2019.

Novi vizuali iz objektiva legendarnog fotografa

Nedugo nakon što su dizajnerica Kate Spade i njezin partner Andy pokrenuli danas obožavani brend Kate Spade New York, pozvali su fotografa Tima Walkera da snima kampanje za nove kolekcije njihovog brenda, a suradnje su redom rezultirale ikoničnim fotografijama koje su se upisale duboko u modnu povijest.

 

Danas, dvadesetak godina nakon prve suradnje brenda s fotografskog legendom, kreativni direktor popularnog brenda Nicola Glass odlučio je obnoviti tu fantastičnu modnu suradnju i pozvati kultnog fotografa Tima Walkera da svojim objektivom ovjekovječi Kate Spade New York kolekciju za proljeće 2019., te da, u svom prepoznatljivom narativnom stilu fotografiranja, ispriča neku posebnu priču koja će privući pažnju.

 

“Kada sam se pridružio brendu u siječnju 2018. godine, počeo sam detaljno istraživati njegovu povijest. To mi je otvorilo mnoge mogućnosti da otkrijem kodove kuće te da ih redefiniram na svoj način”, rekao je Glass te dodao: “Posebno sam pritom bio inspiriram ranim radovima Tima Walkera koji je snimao kampanje brenda između 1999. i 2006. godine. Svidjelo mi se kako se poigravao perspektivom i proporcijama. Uvijek je tu bilo nešto pomaknuto, nešto što vam je navuklo osmijeh na lice. Žene na fotografijama odražavale su veliku dozu individualnosti, bile su optimistične, otvorenog duha i vesele”.

 

Vizuali Tima Walkera za proljetnu kolekciju upravo su takve, šarene, pomaknute i vedre, a fotograf se poigrao uzorcima pozadine koja oponaša uzorke na odjeći i modnim dodacima kako bi kreirao zanimljiv vizualni efekt u čemu mu je pomogla stilistica Sara Moonves. Ispred objektiva Tima Walkera našle su se glumice Julia Garner, Sadie Sink i Kiki Layne – nova lica brenda za nadolazeće proljeće. I, naravno, posve očekivano – kampanja izgleda fantastično. No, postoji još jedna dobra vijest za sve modne zaljubljenike – Tim Walker će snimiti sve kampanje brenda Kate Spade u 2019. I tome se silno veselimo!

Piše: T.L.
Fotografije: Kate Spade

Pročitajte i...

Bajkoviti nadrealizam Tima Walkera

Tim Walker je čarobnjak. Na drveću uzgaja kolače, vozi pletene automobile, pod njegovim čarobnim štapićem na fasadama engleskih dvoraca cvjetaju šareni baloni, leteći tanjuri idu u lov na lisice, a dnevnim boravkom kruži Spitfire..

Boemske chic sirene brenda Chloé

Boho raj Chloé donosi zlatne sunčane dane

▲ Povratak na vrh