Tko je dobitnik modnog Oscara?

04.06.2019.

J. Lo, Brandon Maxwell i Barbie na prestižnoj dodjeli

Sinoć je Vijeće modnih dizajnera Amerike objavilo pobjednike – i nagradilo najbolje od najboljih predstavnika modne industrije u Brooklyn muzeju u New Yorku. Svake godine, modne nagrade CFDA odlikuju neviđeni broj zvijezda, osobito supermodela. No, čini se da je ova godina prekinula sve rekorde! Predstavljamo vam potpuni popis pobjednika.

 

 

U nominaciji za “Modnu ikonu”, Jennifer Lopez je osvojila nagradu za svoj “globalni utjecaj na modu”. Bivša predsjednica CFDA-e Diana von Furstenberg komentirala je izbor Vijeća: “Jennifer Lopez koristi odjeću kao način izražavanja samopouzdanja i moći. I dizajneri i obožavatelji raduju se njezinim modnim kombinacijama. ”

 

 

Brandon Maxwell izabran je kao najbolji dizajner za žensku odjeću, pobijedio je Marca Jacobsa u toj nominaciji, dvojac sestara Muliwy iz Rodartea, Rosie Assulin i Sander Luck iz Sies Marjan.

U sličnoj, ali muškoj, kategoriji njegove kolege – Virgil Ablo (Off-White), Tom Brown, Mike Amiri i Kirby Jean-Raymond (Pyer Moss) – porazio je Rick Owens.

 

 

“Novo ime” u američkoj modnoj industriji je Emily Adams Bode, kreativna direktorica Bodea. Neočekivana odluka Vijeća bila je dodjela nagrade sestrama Ashley i Mary-Kate Olsen za „dizajn modnih dodataka“.

 

 

Međunarodna nagrada Valentino Garavani i Giancarlo Gemetti dodjeljena je Sarah Burton, kreativnoj direktorici Alexandera McQueena. Osnivač godine je Karin Roitfeld, a najbolji novinar je pisac Lynn Yager. Posebna nagrada Upravnog odbora otišla je u ruke lutaka … Barbie!

 

Piše: N.B.
Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

Jennifer Lopez će ove godine dobiti CFDA nagradu za modnu ikonu

Neke od prijašnjih dobitnica su Naomi Campbell, Rihanna i Beyonce

Što su slavne dame nosile na dodjeli CFDA nagrada?

U New Yorku je sinoć održana dodjela prestižnih CFDA nagrada, a evo što su slavne dame nosile

Raf Simons je i ove godine proglašen najboljim dizajnerom!

U New Yorku je sinoć održana dodjela CFDA nagrada, a glavnu je kući ponovno ponio Raf Simons

CFDA ima sasvim novu nagradu, a ove će je godine dobiti Kim Kardashian!

CFDA odnosno Vijeće modnih dizajnera Amerike, najavilo je uvođenje nove nagrade u svoj program priznanja, a već se zna i tko će je dobiti

▲ Povratak na vrh