Tri hrvatska brenda predstavila kolekcije na Tjednu mode u Ljubljani

06.04.2018.

Brendovi Lore, Ana Maria Ricov i Nebo predstavili su ovih dana svoje nove kolekcije na Tjednu mode u Ljubljani

Na netom održanom Tjednu mode u Ljubljani svoje su nove kolekcije prikazala i tri hrvatska brenda – Ana Maria Ricov,  Loré i Nebo.

Ana Maria Ricov predstavila je kolekciju pod nazivom “Iki”. Iki je prepoznatljiv smjer Japanske estetike te sugerira stil koji je atraktivan, izravan i odmjeren. Iki nije pretjerano otmjen niti pretenciozan ali je estetski vrlo privlačan. Taj izraz ne opisuje samo novu kolekciju dizajnerice nego i njen dizajnerski pečat koji se provlači i kroz novu kolekciju nadograđujući modnu priču novim elementima.

Loreta Gudelj, dizajnerica brenda Loré zatvorila je prvi dan Ljubljana Fashion Weeka kolekcijom Las Coloradas/Guadalajara inspiriranom meksičkim prirodnim lokalitetom, ružičastom lagunom na poluotoku Yucatán, arhitekturom Guadalajare te umjetničkim djelima Daniela Burena izvedenim u Hospicio Cabañas Capilla Tolsá. Sukladno bojama inspiracije dizajnerica je birala tonove ružičaste i plave koje asociraju na lagunu, te intenzivne boje čija inspiracija su svodovi Burenovog oslika kapele.

Modna kuća Nebo se za razliku od AMR i Loré, okrenula vrlo tamnom koloritu s momentima ružičaste. Njihove je kolekcija obilovala trendi detaljima kao što su šljokice, karirani kaputi i već spomenuta ružičasta, no uz prepoznatljiv pečat brenda koji ima vjernu publiku u Hrvatskoj već niz godina. U nastavku pogledajte sve tri kolekcije:

Ana Maria Ricov

 Loré

Nebo

Piše: N.B.
Foto: PR / Klemen Razinger / Nebo Facebook

Pročitajte i...

▲ Povratak na vrh