Uključite se u zelenu akciju adidasa i Humane Nove Zagreb

adidas
14.04.2021.

U adidas Sport Studiju u zagrebačkoj Ilici prikupljaju se stari zeleni odjevni predmeti i drugi tekstil koji će socijalna zadruga pretvoriti u zelene navlake za jastučiće i njima urediti interijer Studija

Omiljeni svjetski sportski brend adidas i socijalna zadruga Humana Nova Zagreb pokrenuli su u sklopu aktualne adidasove kampanje Stan Smith, Forever zajedničku zelenu akciju. Naime, u adidas Sport Studiju, iznad adidas shopa u zagrebačkoj Ilici, prikupljaju se stari zeleni odjevni predmeti i drugi tekstil koji će socijalna zadruga pretvoriti u nove zelene navlake za jastučiće i njima urediti interijer Studija.

Među prvima su svoje zelene stvari u Stan Smith, Forever kutiju u adidas Sport Studiju ubacili mlada pjevačica Nika Turković i dečki iz Dnevne doze biljaka Leon Božić i Tomislav Štrkalj.  

Nova generacija kultnih tenisica Stan Smith adidasov je temelj na putu da stane na kraj gomilanju plastičnog otpada. Kako bi dao svoj zeleni doprinos u ovoj borbi u Hrvatskoj, adidas je sjajnog partnera pronašao u socijalnoj zadruzi Humana Nova Zagreb. 

Humana Nova djeluje u tri različita područja: ekološkom, socijalnom i ekonomskom. Zapošljavaju osobe s invaliditetom i druge socijalno isključene ljude koji u zadruzi svakodnevno od odbačenih tekstilnih predmeta stvaraju nove vrijednosti i izrađuju nove i inovativne proizvode. Oni prikupljaju tekstil koji se može donijeti izravno u Humana Novu, Dubrava 27, ili ostaviti u jednom od njihovih spremnika.

Socijalna zadruga Humana Nova Zagreb rado se odazvala inicijativi adidasa, jer smatramo da suradnja s atraktivnim brendovima može ubrzati ‘zelenije’ ponašanje i ponovnu upotrebu materijala, osobito kod mlađih kupaca. Također, ovakva sinergija osvještava kupce o mogućnostima i kreativnosti ranjivih skupina građana. Naše je iskustvo da većina osoba s invaliditetom tek kroz zapošljavanje povećavaju samopouzdanje, financijsku neovisnost i ravnopravnost. Na kraju, adidas je i u našoj zadruzi jedan od omiljenih brendova, pa nismo previše razmišljali kada smo pozvani na suradnju“, rekao je Roman Danko, upravitelj Humana Nove Zagreb.

adidas i Humana Nova Zagreb pozivaju građane da im pomognu zajedno stvoriti ljepšu i zeleniju budućnost te da do 9. svibnja donesu svoju staru odjeću ili tekstil zelene boje u adidas Sports Studio u Ilici 21, a svaki zeleni doprinos adidas će nagraditi poklonom.  

Pročitajte i...

adidas otvorio novu trgovinu u City Centeru one Split

Nova trgovina odaje počast Splitu i njegovim velikanima

jill biden

Modni statement Jill Biden na prvom Bidenovom obraćanju Kongresu

Jill Biden držala se provjerene i održive formule za prisustvovanje prvom obraćanju svoga supruga Kongresu

adidas stan smith forever

Legendarne tenisice Stan Smith u novom, održivom izdanju!

Stan Smith, Forever adidasov je početak transformacije prema održivosti kojom želi stati na kraj plastičnom otpadu

adidas beyonce

adidas inspirira ljude diljem svijeta: Ništa nije nemoguće

adidas danas lansira novu ekskluzivnu brend kampanju 'Impossible is Nothing' u kojoj će poznate osobe iz svijeta sporta, glazbe, showbiza, YouTubea i Instagrama poručiti ljudima da ništa nije nemoguće. Ovom kampanjom omiljeni sportski i lifestyle brend ponovno svijetu šalje poruku da sport ima moć promijeniti živote i da na život treba gledati s optimizmom.

Je li 'it' pojam pandemijske ere - samo prolazni trend ili početak nove ere?

Što je zapravo upcycling, te kako je i zašto postao pojam koji se sve češće vezuje uz luksuz?

vjera v

Modnu dizajnericu Vjeru V pohvalila je i Elizabeta II. Otkrila nam je zašto surađuje samo sa ženama

'Surađujem samo sa ženama jer mi je bitno podržati ih i rasti s njima', kaže Vjera Viličnik Furman, hrvatska dizajnerica s londonskom adresom koja je za svoj pristup modi nagrađena priznanjem kraljice Elizabete II i princa Philipa

▲ Povratak na vrh