Veliki Milano Fashion Week report: 6 zapaženih trendova

03.03.2021.

Ready-to-Wear kolekcije talijanskih dizajnera najavile što ćemo nositi sljedeće sezone

Krajnje je vrijeme da počnemo svakodnevno vježbati čučnjeve jer talijanski dizajneri su u Milanu proglasili: nosit će se kratko! Prošlo je točno godinu dana otkako su se zbog pandemije počele otkazivati modne revije, no čini se da se ipak nazire svjetlo na kraju tunela, a vođeni tom zrakom optimizma, dizajneri su predstavili trendove koje ćemo s veseljem nositi na jesen.

Inspiraciju su pronalazili na najrazličitijim mjestima: Dolce & Gabbana u bendu Aqua koji su odijevali devedesetih i TikTokerima koji se tada nisu ni rodili, Ferragamo u distopijskim filmovima i istraživanjima svemira, Valentino u humanosti, Armani u samom sebi i udobnosti koja je istovremeno elegantna, Moschino u životu koji želimo živjeti poslije pandemije… No, bez obzira iz čega je izniknula inspiracija, bilo je moguće primijetiti nekoliko dodirnih točaka: dramatični crno-bijeli kontrasti, meke teksture, sjaj metala, intenzivne boje koje se nose u total lookovima ili color-blocking kombinacijama te kratke hlačice ili haljine koje otkrivaju noge. A kako su brendovi predstavili vlastite vizije nadolazećih trendova pogledajte u nastavku.

Crno-bijelo

Metalik

Teksture

Color(-blocking)

Uzorci

Kratko

Piše: K.S.

Foto: Profimedia

Pročitajte i...

Proljetni trend za modno odvažne: 100% print

Cvjetni, morski, prugasti, apstraktni ili retro - svi su motivi hit ovog proljeća i ljeta, pogotovo ako isti šareni uzorak nosite od glave do pete

Razdjeljak po sredini i još 5 beauty trendova koji su se mogli vidjeti na pistama pariškog tjedna mode

Kratki pregled trendova u makeupu i kosi koji će obilježiti sljedeću sezonu

Lady Gaga u kombinaciji u kojoj je nismo očekivali vidjeti. Ili?

Zaboravite na Rihannino hodanje po rešetkama, donosimo Lady Gagu na kaldrmi

Back to basics: Crno-bijela Valentinova ready-to-wear kolekcija

Pogled u novu kolekciju Pierpaola Picciolija u kojoj se sve vrti oko dramatičnih kontrasta i rezova

▲ Povratak na vrh