Što nose uspješni muškarci?

Što nose uspješni muškarci
09.12.2013.

Da su Armanijeva odijela ultimativna statusna oznaka, još jednom dokazuje Leo Di u ulozi burzovnog mešetara

U najnovijem filmu Martina Scorsesea ‘The Wolf of Wall Street’ Leonardo DiCaprio glumi superuspješnog burzovnog mahera Jordana Belforta.

Kako ‘vuk’ u ovom slučaju nema sklonosti prema janjećoj koži, nego prema finim odijelima, Scorsese je angažirao talijanskog modnog maestra Giorgija Armanija da Jordanu skroji nekoliko svojih slavnih odijela i košulja po mjeri.

„Armani je uveo revoluciju u mušku modu. Dao nam je novu viziju elegancije koja se savršeno uklapa u naše doba“, izjavio je Scorsese za WWD.

Giorgiju je potpuno jasno zašto su baš njega odabrali za kreatora koji će odjenuti Leonardov do savršenstva dotjeran i pedantan lik.

„Poznato je da su zaposlenici Wall Streeta skloni odjeći koja emanira njihovu snagu i moć. Sjećam se doba kad su moja ‘dekonstruirana’ odijela među ‘poslovnjacima’ postala simbol uspjeha“, izjavio je 79-godišnji dizajner. „Složeni karakter samouvjerenog i uspješnog Joradana Belforta zahtijevao je upravo takav styling.“

To nije prva suradnja između njujorškog režisera i milanskog dizajnera, koji su i privatno dobri prijatelji.

„Dosad sam surađivao s Armanijem mnogo puta. Uživao samo dok smo zajedno rekonstruirali duh i stil ranih 90-ih kako bih mogao prikazati autentičan stil toga doba“, objasnio je Scorsese, koji je svojedobno snimio dokumentarac o Armaniju i režirao nekoliko reklamnih spotova za njegove parfeme.

Tijekom kreiranja kostima za Leonardov lik, dizajner je blisko surađivao i s kostimografkinjom filma Sandy Powell.

„Armanijev look dominirao je odjevnim stilom poslovnih muškaraca tijekom 90-ih. Nije bilo ništa logičnije nego da taj ikonski stil oživimo uz pomoć samog dizajnera koji ga je i osmislio“, zaključila je Powell.

Svjetska premijera filma ‘The Wolf of Wall Street’ najavljena je za 17. prosinca.

© Cover Media, press

Pročitajte i...

Pamela Anderson na prosvjedu

Greenfinger: Celebrity aktivizam

Ima li planet vremena da budemo cinični prema zvjezdanim aktivističkim agendama?

Giorgio Armani je predstavio prvu kolekciju nakita "Haute Jewelry"

Linija je nastavak na kolekciju mode Armani Privé

▲ Povratak na vrh