Zaigrajte videoigricu koja spaja modu, kinematografiju i Milano

ferragamo
07.05.2021.

Tražite nešto za opuštanje pod pauzom? Možda malo treniranja moždanih vijuga u kombinaciji s visokom modom?

Modni dizajneri i kreativni direktori velikih brendova već neko vrijeme su u potrazi za uvijek novim načinima kako privući mlađu publiku, ali i prilagoditi se novom, digitalnom dobu, osobito u ova vremena kada se većina života odvija pred ekranima. Još prije par godina Moschinov Jeremy Scott ostvario je suradnju s popularnom videoigricom The Sims, Gucci, Louis Vuitton i Marc Jacobs samo su neki od brendova koji su ‘odjenuli’ likove u igricama ili kreirali lookove za avatare, a modno osvajanje digitalnog svijeta svakim danom raste i napreduje.

Posljednji u nizu koji su se okušali u spoju mode i igranja je modna kuća Ferragamo, pa su prestavljanje svoje nove kolekcije za proljeće/ljeto 2021. odlučili napraviti kroz videoigricu i kratak modni film.

Nadahnuti urbanizmom Milana i njegovim najpoznatijim landmarkova, osmislili su igricu koja testira našu moć zapažanja, memorije i povezivanja te osmislili Enigmu – odličnu razbibrigu kada želite malo odahnuti. Nakon riješena tri koraka, smještena u Parco dell’Idroscale, Galleria Strasburgo i Via Chiosetto u Milanu, igrač ‘otključava’ enigmu i dobiva uvid u novu kolekciju (uz još neka iznenađenja).

Uz igricu, za kampanju nove kolekcije slavni redatelj Luca Guadagnino, poznat po filmovima ‘Call Me By Your Name’ i ‘Io Sono Amore’, u suradnji s kreativnim direktorom brenda Paulom Andrewom, snimio je kratki modni film nadahnut Hitchcockom, a pogledati ga možete u nastavku.

Više o suvremenim tehnologijama i inovativnim digitalnim rješenjima koja postaju neizostavni dio naših života u svim segmentima čitajte na novom portalu Smartlife kojim Adria Media želi pomoći poslovnoj zajednici i pojedincima da takva rješenja lakše i brže prihvate i implementiraju te tako doprinesu prosperitetnijem i održivijem društvu.

Piše: Kristina Stakor

Foto: Instagram ferragamo

Pročitajte i...

Nova antologija svilenkastih parfema Salvatore Ferragamo nadahnuta je njegovim kreacijama: Storie di Seta

Storie di Seta izazovno je, inventivno i višestrano iskustvo koje uključuje sva osjetila, prenoseći ih u oniričke krajolike i primamljive senzacije nadahnute kultnim svilenim kreacijama Salvatorea Ferragama.

clueless

Sada napokon možemo imati ormar po uzoru na Cher Horowitz iz filma 'Clueless'

Neki snovi iz djetinjstva se ostvaruju zahvaljujući suvremenim tehnologijama

smartlife portal

Adria Media ima novi portal Smartlife koji pokreće pametne promjene

Riječ je o prvom premium portalu o pametnoj tehnologiji koji će informirati i educirati o primjeni digitalnih rješenja te uvođenju pametnih digitalnih promjena u život i poslovanje.

Veliki Milano Fashion Week report: 6 zapaženih trendova

Ready-to-Wear kolekcije talijanskih dizajnera najavile što ćemo nositi sljedeće sezone

Burberry lansirao prvu video igricu

Zanimljiv potez britanske modne kuće

Što o Arethi Franklin govore kostimi u filmu 'Respect'

U biopicu možemo vidjeti vintage i ručno rađene komade, a izrada samo jedne haljine trajala je tri mjeseca

▲ Povratak na vrh