Vizija budućnosti s potpisom Christophera Kanea

21.02.2017.

Dizajner je na Tjednu mode u Londonu još jednom oduševio inovativnim pristupom

Iako je Christopher Kane netom prije predstavljanja svoje kolecije za jesen/zimu 2017. na Tjednu mode u Londonu priznao kako je umjesto zacrtane vizije žene koju želi predstaviti, većinom nasumično birao materijale i krojeve, krajnji rezultat bio je daleko od nonšalancije s kojom je opisao svoj proces rada. Njegova jasna vizija budućnosti ovoga puta uključivala je damastnu svilu iz engleske tvornice Gainsborough Silks koja još od 1903. proizvodi ovaj luksuzni materijal. U Kaneovoj kolekciji damast je dobio besprijekorno skrojen oblik kaputa, sakoa, suknji i haljina. No i taft, druga, jednako luksuzna vrsta svile, odigrala je važnu ulogu. Kaput i matching košulja u presijavajućim metalik nijansama plave i ljubičaste, kao i haljina koja je za njima uslijedila, bili su jedan od najupečatljivijih izlazaka. Za njima su slijedile i druge, jednako glamurozne vizije futurizma s povremenim pojavljivanjem plisiranih suknji, sada već prepoznatljivog komada u kolekcijama ovoga dizajnera.

 

No nije samo njegova dizajnerska vizija ta koja se hrabro dotakla teme budućnosti. Posljednji marketinški potez Christophera Kanea jednako je čvrst dokaz u prilog njegovoj inovativnosti. Neposredno prije revije Kane je lansirao svoju neonsko žutu torbicu – doslovno! Dakle, osim što ju je lansirao u prodaju,  lansirao ju je i u svemir!

 

Time je najavio i “see now-buy now” model poslovanja. Dakle, ova torbica kao i drugi komadi s netom predstavljene revije već su dostupni na službenom webshopu njegovog brenda.

Foto: Getty Images
N.K.

Pročitajte i...

Obožavateljice Chistophera Kanea od sad i za svoj najvažniji dan mogu odjenuti njegove kreacije

Christopher Kane izbacio kolekciju vjenčanica na Matches Fashion webshopu!

Modni report: Najbolji lookovi s Louis Vuitton AW/2020 revije

Što je legendarna kuća na čelu s Virgilom Ablohom predstavila u Parizu?

5 glavnih trendova nadolazećeg proljeća

Ostaje nam samo pričekati početak ožujka

▲ Povratak na vrh