Vjerovali ili ne, ovo je prva beauty kampanja Naomi Campbell

21.12.2018.

Crna pantera napravila prvi korak prema beauty sferi

Posve je nevjerojatno da Naomi Campbell, jedna od najpoznatijih članica zvjezdane postave iz zlatne ere supermodela devedesetih, nikada do sada, premda njezina karijera traje već desetljećima, nije bila zvijezda neke beauty kampanje.

Da, baš nikada! Srećom, tu je “nepravdu” ispravio brend Nars Cosmetics koji je objavio kako je upravo Naomi Campbell njegovo zaštitno lice za prvu polovicu 2019. godine.

Tijekom svoje dugogodišnje i zbilja blistave karijere, Campbell je više puta naglašavala kako je i ona, unatoč zvjezdanom statusu, diskriminirana zbog boje kože, posebno kada su u pitanju ugovori i suradnje s beauty brendovima. “Nikada dosad nisam snimila beauty kampanju. Ljudi su mi oduvijek govorili kako imam izrazito lijepu kožu, no beauty kampanja se nikad nije dogodila”, izjavila je u svibnju 2017. Naomi za Evening Standard, a autor teksta samo je dodao: “Samo me pogledala onim pogledom koji govori – znaš zašto.”

Unatoč tome što nije krasila beauty kampanju popularnog brenda, Campbell je dugogodišnja prijateljica Françoisa Narsa, osnivača ovog beauty brenda. “Naomi je živuća ikona i unosi mnogo karaktera na fotografije. Poznajem ju od početka njezine karijere i mogu reći da smo poput obitelji. Od početka sam se divio njezinoj ljepoti i njezinom stilu”, izjavio je nakon što su na svjetlo dana izašle fotografije kampanje s Naomi u glavnoj ulozi koje su, naravno, oduševile publiku.

Nakon svih desetljeća koračanja modnim pistama za najveće modne kuće, nakon nebrojenih editorijala i modnih kampanja, apsolutno je nevjerojatno vidjeti da se velikoj Naomi nešto ovakvo tek sada dogodilo po prvi put. Kao veliki obožavatelji lika i djela ove modne legende možemo reći samo jedno – pa bilo je i vrijeme!

Piše: T.L.
Fotografije: Press

Pročitajte i...

Kako celebi obilježavaju milestone zvan četrdeseti rođendan

Slavna brazilska manekenka Gisele Bündchen upravo je navršila 40, ali umjesto da novac potroši na raskošnu zabavu, poput Kate Moss koja je za svoj četrdeseti spiskala 100 tisuća funti, Gisele je povodom svog rođendana odlučila kupiti i posaditi 40 tisuća stabala!

Najseksi video spotovi sa slavnim modelima u glavnoj ulozi

Supermodeli i rock&roll zvijezde imaju dugu povijest međusobnog obožavanja pa ne čudi što su ljepotice s piste često imale glavne uloge u njihovim spotovima. Ovo su najkultniji!

Što možemo naučiti od supermodela? Da je nakon pada najvažnije ustati sa stilom!

Simbolički gledano, naš je život posljednjih tjedana nalik kultnoj reviji Vivienne Westwood iz 1993..: mi u ulozi Naomi Campbell, a 2020. godina u ulozi onih nestabilnih platformi u kojima se slavna manekenka stropoštala na modnu pistu. I što je još važnije - ustala s osmijehom

Naomi Campbell šokirala London u krvavoj haljini

Koja se poruka krije iza ove bizarne kreacije?

▲ Povratak na vrh