Zaljubili smo se u hrvatski brend La petite Chérie

29.07.2020.

Lajtmotiv kolekcije je minimalizam i romantika

Skrolajući bespućima instagrama naletjeli smo na predivan hrvatski brend s daškom Pariza i francuske elegancije i upravo nas je to zaintrigiralo da saznamo više. La petite cherié brend kroz ručno izvezenu odjeću,  ukrašenu divnim motivima koji su karakteristični po svojim tankim linijama, odaju dojam nepretencioznosti i jednostavnosti. Iza samog brenda stoji Lana Bilandžić, Zagrepčanka, fotografkinja po zanimanju, zaljubljenica u ljubav i avanturu, nove i zanimljive ljude i priče sa svih strana svijeta. Popričali smo s Lanom koja nam je otkrila više detalja o pokretanju samog brenda, otkrivši detalje same kolekcije.

Lana, možeš li nam reći malo više o brendu?

Brend La petite chérie se bavi izradom vizualnih romantičnih priča kroz ručno vezenu odjeću: košulje, majice, torbice. Odjeća je pamučnog sastava, pa je jako ugodna na koži i zasada se bazira na osnovnim bojama, crnim i bijelim, a vjerojatno ce biti jos opcija u budućnosti. Svaki je vez ručno vezen, ima malih odstupanja u ilustracijama što svaki komad odjeće cini unikatnim. To je dugotrajan proces i šije se po narudžbi. Nekad izrada jednog komada odjeće traje i po cijeli dan, ovisno o kompliciranosti dizajna. U principu, minimalizam i romantika su ideja na kojoj se bazira cijela kolekcija.

Kako je došlo do prvotne ideje?

Ideju za moj projekt sam dobila prije par godina na jednom od mojih mnogih putovanja u Pariz. Taj grad me očarao svojom jednostavnosću i romantikom. Otkad sam bila dijete, mama me je neprestano vodila na sve žive slikarske radionice, plesanja, muzike. Sve što je bilo povezano sa umjetnosti, tamo sam bila ja. Ovaj brend nastao je kao logičan slijed i rezultat godina i godina radionica, škole, putovanja po svijetu. Prva ideja je bila raditi print, ali print mi se nije činio dovoljno unikatnim i htjela sam da ljudi na kraju imaju fizicni proizvod, kvalitetni komad koji odiše bezvremenskom elegancijom.

Gdje pronalaziš inspiraciju za svoje komade? 

Volim jake žene i koje znaju što hoće i tu negdje je baza za inspiraciju. Isto tako, kroz romantične detalje proizlazi također dio mojih radova na odjeći. Oduvijek sam bila romantična pa sam dio toga prenijela na šivanje kojim sam se zarazila prije par godina.

Vjerujemo da ćete se vi kao i mi, listajući instagram profil ovog brenda, jednako oduševiti i na kraju pronaći nešto za sebe.

Piše: Jelena Budimlić
Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

Kultna Bulgari Serpenti torbica kroz imaginaciju dizajnerice Yoon Ahn

Za kolekciju fantastičnih torbica Yoon Ahn je istraživala ljepotu reptila (i provodila puno vremena na forumima reptiloljubaca)

Nova Ganni 202020 kolekcija najavljuje trendove nadolazeće sezone

Sve što trebate znati o kolekciji inspiriranoj turbulencijama ove godine

Kako kombinirati bermude- hit hlače sezone?

Složili smo 3 outfita s popularnim modelom da vam olakšamo!

10 ljetnih pitanja za 10 influencerica: Isabella Rakonić

O omiljenim ljetnim destinacijama i ultimativnom outfitu Isabelle Rakonić pročitajte u novoj ediciji 10 ljetnih pitanja za 10 influencerica

10 ljetnih pitanja za 10 influencerica: Ana Bacinger

Što je za nju savršen ljetni odmor, od čega se sastoji njezina beauty rutina za toplije mjesece i još štošta saznajte u Aninoj ediciji ”10 ljetnih pitanja za 10 influencerica"

Olivia Palermo sjajno stilizira „pandemijske“ outfite

Nekadašnja street style kraljica dugo je bila u sjeni raznoraznih modnih influencerica s društvenih mreža, no ovih je dana ponovno dokazala da itekako zaslužuje tu titulu. Maske su pale. Ili bolje rečeno, maske su podignute!

▲ Povratak na vrh