Što nose modni profesionalci?

HR stilisti
20.11.2011.

Pet vodećih domaćih stilista ovaj se put našlo ispred kamere

Jasna Rausavljević, stilistica

Jedan prijatelj opisao je moj stil kao vintage oversized & skinny, tu kombinaciju najčešće nosim iako stalno volim isprobavati nove. Moj je stil neki miš-maš rock, girly, grunge i tko zna kojih još elemenata. U mom ormaru najviše je tajica. Volim komade s pričom, poput cipela koje sam dobila na dar na kraju prakse, dizajnerske veste koju sam iskopala u nekom vintage dućanu za 30 kuna…

Na moj stil vjerojatno je utjecala mješavina stvari, od raznih časopisa koje religiozno listam od malih nogu, do života u Londonu i prije u Parizu. Ponekad me inspirira i neka poznata osoba ili cura na street style blogu u nekom komadu za koji sam mislila da nema šanse da ga obučem, a onda to poželim.

Petar Trbović, modni urednik Grazije

Svoj stil opisao bih kao… sportsko-minimalistički, s malim pomacima. Teško je reći što je najviše utjecalo na njega, vjerojatno komocija s jedne i ljubav prema modi s druge strane. Najdraži odjevni predmet svakako su mi bijele visoke tenisice, za koje se prijatelji šale da su mi već postale zaštitni znak. Cipele ne nosim, ni bilo kakve modne dodatke osim sata.

U mom ormaru vlada koloristička redukcija, sve obojeno mora da mi se jako svidjelo, ha-ha. Zadnje što sam kupio? Aviokarta za Barcelonu. Moda je, ipak, moja druga najveća ljubav…

Romano Decker, modni urednik Story Booka

Svoj stil opisao bih kao žanrovski neodređen. U mom ormaru dominiraju crna, siva, bijela i boja pijeska, a najdragocjeniji komad koji imam cipele su atelijera Carpe diem. Njegov dizajn lišen je svake pomodnosti, a njegove tehnologije postale su općeprihvaćene u mainstream modi. Nažalost, visoka cijena i era logomanije doveli su ga do zatvaranja pa su te čizme artefakt povijesti suvremene mode.

Nikad ne kupujem “na veliko” ni planirano. Uglavnom se odjećom opskrbljujem na putovanjima, iznenadim se i zaljubim u konstrukciju, tkaninu, dizajn, koncept. Na moj stil najviše su utjecali muzika, umjetnost, ulica te japanski i belgijski modni dizajn.

Vanja Ljubić, modna urednica Cosmopolitana

Svoj stil opisala bih kao nježni bad girl šik, ženstven s barem jednim muškim elementom. Od odjevnih predmeta najviše volim dvije kratke haljine, crnu kožnu geometrijskog kroja i nježnu “negliže” zbog koje sam u prolazu etiketirana kao “ona cura u vjenčanici”. Na Fashion.hr Industriji otkrila sam super cipele koje se rade po narudžbi u industrijskoj zoni Žitnjak. Najdragocjeniji komad koji imam je mamina vintage torba od slame sa zakovicama, u podstavi još piše “Exclusively for Lewis British Hong Kong”.

Na moj stil najviše su utjecali internet i tone stranih časopisa. Startala sam u Svijetu u doba kad se arhiva za inspiraciju punila stranicama iz Bazaraa i Voguea.

Ivana Karapanđa, stilistica

Nakon eksperimentalnijih faza, otkrivanja i razvijanja svog stila, danas težim “pročišćenijem” odijevanju. Sviđa mi se nositi iste stvari, u koje se zaljubim i uvijek im se vraćam. Favoriti su mi bijeli T-shirt i bijela košulja. Volim klasične komade koje miksam s nekim trendi komadom, novim krojem. Obožavam kombinira-ti vojničke komade sa ženstvenima.

U onome što nosim moram se osjećati nesputano. Važnije mi je da materijal i kroj pristaje mojoj figuri nego da je to trendi. Vintage mi je vječna inspiracija. Divim se ženama koje su razvile svoj stil i godinama su mu vjerne, npr. isti parfem nose godinama, isti kroj, boje, frizuru… znaju u čemu se najbolje osjećaju i izgledaju.

Foto: Mare Milin

 

 

Pročitajte i...

Stilska inspiracija: bijela odijela Biance Jagger

Besprijekoran stil aktivistice za modnu inspiraciju na početku nove godine

Rebrasto pletivo za zimske dane po uzoru na Rosie Huntington-Whiteley

Nepogrešivi ukus i neutralna paleta garderobe modela i glumice inspirirali su nas da istražimo aktualnu ponudu udobnih pletenih kreacija

Stilska inspiracija: Tracee Ellis Ross

Glumica Tracee Ellis Ross uživa u modnim eksperimentima, a njezina ljubav prema modi vidljiva je u svakoj kombinaciji

Ikona stila: Julia Sarr Jamois

Sjajan stil, neodoljiv osmijeh, cool frizura… apsolutno smo ludi za ovom poznatom stilisticom i modnom urednicom

▲ Povratak na vrh